گل بنفشه آفریقایی، عروس گیاهان آپارتمانی
سپاس از انتخاب شما برای مطالعه یک مقاله جدید از وبلاگ علی ولی. در این مطلب عروس گیاهان آپارتمانی یعنی “گل بنفشه آفریقایی” زیبا را معرفی و اصول مراقبت و تکثیر آن را بررسی کرده ایم. در ادامه همراه ما باشید.
گل بنفشه آفریقایی افزون بر ظاهر زیبا و رنگ جذاب نگهداری حساس دارد و یکی از محبوب ترین و بهترین گیاهان آپارتمانی است و به عروس گیاهان آپارتمانی هم شهرت دارد. شناخت این گیاه اولین بار توسط سنت پل صورت گرفته است و متعلق به مناطق گرمسیر کشور آفریقا (تانزانیا و قسمت هایی از کنیا) می باشد.
گل بنفشه آفریقایی گل های زیبایی به رنگ بنفش، سفید، صورتی، زرشکی و ارغوانی و برگ های سبز تیره و مخملی و در بعضی از انواع آنها رنگ روشن تر در قسمت های لبه دارد که زیبایی و جذابیت فوق العاده ای دارد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleمراقبت های گل بنفشه آفریقایی
گل بنفشه آفریقایی گیاهی حساس است که در صورت اینکه دانش کافی و اصولی آن را برای مراقبت از آن بدانید کار سختی نخواهد بود و شما شاهد و صاحب یک گیاه سالم با گل هایی مداوم و زیبا خواهید بود.
میزان آب کافی و مورد نیاز برای رشد گل بنفشه آفریقایی
برای آبیاری گل بنفشه آفریقایی بهتر است اجازه دهید تا کمی ریشه خشک شده و در آبیاری افراط نکنید، چون باعث آسیب به ریشه می شوید. در دمای اتاق یک نایلون را زیر گلدان قرار داده و تا کمتر از 30 دقیقه صبر کنید تا گیاه از زیر آب را جذب کند. آب پاشی روی برگ ها نداشته باشید و مستقیم به گیاه آب بدهید. توجه داشته باشید آب خیلی سرد باعث فر خوردن و ایجاد لک روی برگ ها می شود.
نکته ی بعدی پرهیز از استفاده از آب شیرین است چون آب شیرین باعث زیاد شدن نمک می شود و درنهايت در PH و الکتریسیته بهم ریختگی و آسیب ايجاد شده و توان گیاه در جذب موارد مغذی و مورد نیاز کاهش می یابد.
عدم استفاده از آب های کلردار؛ درست است که کلر برای بعضی از گیاهان لازم است اما کار زیاد برای گل بنفشه آفریقایی باعث آسیب جدی در برگ ها و عدم گل دهی می شود. اگر شما فقط آب کلردار در اختیار داشتید برای از بین رفتن کلر آن ظرف آب را یک شب بیرون از یخچال قرار دهید.
و همچنین دستگاهی طراحی شده است که آب کافی را در آن می ریزید و در داخل گلدان قرار می گیرند. این دستگاه طبق نیاز گیاه در زمان مناسب گیاه را آبیاری می کند. باوجود این دستگاه گیاهان شما از نظر آبیاری نیاز چندانی به مراقبت ندارد.
خاک مناسب برای گل بنفشه آفریقایی
بهترین خاک متناسب برای رشد این گیاه، خاک برگ آماده و بهترین گلدان، گلدان هایی با جنس پلاستیک می باشد. گیاه بنفشه آفریقایی به هوای سرد بسیار حساس است و سرمای زیاد باعث مرگ آن می شود. گلدان های پلاستیکی سرما را جذب نکرده و باعث ایجاد تعادل در هوای ریشه ها می شود.
اگر خواستید گلدان را عوض کنید بهترین زمان فصل بهار می باشد.
کود و تغذيه برای گل بنفشه آفریقایی
هر نوع کودی برای این گیاه مناسب نیست و باید از کود های مخصوص همین گیاه استفاده شود. کود مناسب باید فاقد اوره باشد. اوره باعث سوختگی و مرگ ریشه های این گیاه می شود. کود و تغذيه ی مناسب برای رشد، کودهای حاوی آهن، منگنز است. و یا بعد از آب دادن از کود رقیق شده با فسفر بالا استفاده کنید. توجه داشته باشید خاک در هر 2 تا 3 ماه یک مرتبه شستشو دهید. شستشوی خاک با خروج کامل آب از کف گلدان می باشد.
مناسب ترین رطوبت برای رشد و نگهداری گل بنفشه آفریقایی
این گل به رطوبت علاقه مندند. در محل بومی آنها رطوبت معمولاً 70 تا 80 درصد می باشد که این میزان برای نگهداری در منزل مناسب نیست، پس سعی در تأمین رطوبت به میزان 50 تا 60 درصد را داشته باشید.
روش های بالا بردن رطوبت
استفاده از رطوبت دهندگان مصنوعی، يکی از اين روش ها این است که گلدان را روی ظرفی از سنگریزه بگذارید. ریشه در آب فرو نرود.
مورد دیگر کاشتن تعدادی از بنفشه ها کنار یکدیگر بدون تماس با هم می باشد. این گروهی بودن گیاه باعث افزایش 15 درصدی است.
راه دیگر استفاده از دستگاه بخور در همه ی فصل ها می باشد.
دمای مناسب
مناسب ترین دما برای رشد و نگهداری گل بنفشه آفریقایی 18 تا 24 درجه می باشد. دمای کمتر از 10 درجه باعث مرگ گیاه و گل می شود. تعادل دمایی ايجاد کنید، زیرا گرما یا سرمای زیاد باعث آسیب جدی مثل بلند شدن بیش از اندازه قد گیاه، خشک شدن و ریزش در گل ها می شود.
تأمین نور مناسب برای بنفشه آفریقایی
نور مناسب و متوسط با سلامت گیاه بنفشه آفریقایی رابطه مستقیم دارد. پنجره جنوب یل شرق برای گیاه مکان مناسبی است. گیاه، نور خورشید را گرفته و کربن، هیدروژن، دی اکسید کربن را به تغذيه ای به نام کربوهيدرات و انرژی گیاه مبدل می کند.
توجه داشته باشید که حتی اگر تمام موارد مورد نیاز و مهم در اختيار گیاه باشد، نبود نور کافی باعث گرسنگی می شود.
کمبود نور در گل بنفشه آفریقایی باعث توقف در گل دهی و تغییر رنگ در برگ می شود. بدلیل تفاوت شدت نور در فصول مختلف در فصل زمستان به نور مستقیم بیشتری نیاز دارد.
روش های تکثیر و افزایش بنفشه آفریقایی
افزایش گل بنفشه آفریقایی از سه راه بذر، قلمه و تقسیم بوته صورت می گیرد که در ادامه شرح خواهیم داد.
افزایش گیاه از طریق بذر
بذر بنفشه آفریقایی را تهيه کنید و در گلدانی که دهانه ای گشاد با خاک زهکشی شده دارد کاشته و در مکانی با نور کافی، دمای 20 تا 25 درجه قرار دهید. آبیاری را هم از طریق اسپری انجام دهید.
افزایش گیاه از طریق قلمه
این روش رایجترین روش برای افزایش گل بنفشه آفریقایی می باشد که در فصل تابستان انجام می شود. در آغاز برگ های سالم را از ته دم برگ جدا کنید و برای ریشه دهی در آب بگذارید.
روش دیگر ریشه دار کردن قلمه ها، گذاشتن آن ها در خاک سبک است. برای رطوبت بیشتر و افزایش سرعت ايجاد ریشه روی قلمه ها از نایلون استفاده کنید.
تکثیر گل از طریق تقسيم بوته
برای استفاده از این روش بوته را به چندین قسمت تقسیم کرده و از خاک با دقت دربیاورید. در یک گلدان با ترکیب ورمی کمپوست، خاک برگ، پیت ماس و پرلیت قرار دهید. این روش وقت گیر است، زیرا باید صبر کنید که سن گیاه بالا برود تا در کنار گیاه پاجوش ها رشد کرده و سپس آن ها را در گلدان بکارید.
خواص دارویی و درمانی گل بنفشه آفریقایی
بنفشه آفریقایی خواص دارویی زیادی دارد و در درمان و بهبودی بسیاری از بیماریها و مشکلات مفید و مؤثر است که در ادامه بعضی از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
خواص دارویی گل بنفشه آفریقایی برای ریه ها
طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان در حوزه ی طب سنتی و گیاهی استفاده از گل بنفشه به صورت دمنوش برای پیشگیری از عارضه های ریوی و همچنین سرطان مفید و مؤثر است.
همچنین استفاده از گل بنفشه به صورت شربت و یا مربای آن جهت بهبود و درمان سرفه های ایجاد شده از خشکی و گرما می تواند کمک کننده باشد و باعث نرم شدن در مجاری تنفسی و ریه ها شود.
از جمله خواص دیگر گل بنفشه آفریقایی می توان به پاکسازی ریه ها در زمان هایی که از آلودگی دچار حساسیت شده اند اشاره کرد.
رشد گل بنفشه در فصل بهار می باشد و برگ ها و گل های ای گیاه دارای اسید سالیسیک و آلکالوئیدی است.
جهت آماده سازی دمنوش گل بنفشه آفریقایی می توانید طبق مشورت با کارشناسان مرتبط حدود 70 گرم برگ تازه ی آن را بعد از شستن کامل آن با حدوداً نیم لیتر آب جوشانده و بعد از 12 ساعت که رنگ این محلول به رنگ سبز درآمد آن را از صافی رد کنید و محلول بدست آمده را در هر 2 ساعت یک مرتبه استفاده کنید.
خواص گل بنفشه آفریقایی در کودکان
از دیگر فواید و خواص دارویی بنفشه های آفریقایی می توانیم به رفع مشکلات گرفتگی بینی در کودکان اشاره کنیم.
گرفتگی های بینی از جمله مشکلات شایع در کودکان و نوزادان است که باعث اذیت شدن و کلافگی در آن ها می باشد. برای این منظور طبق مشورت می توانید از جوشانده ی بنفشه به صورت بخور دادن استفاده کنید که باعث رفع گرفتگی و بهبودی انسداد بینی شود.
و یا یک یا دو قطره از آن جوشانده را با استفاده از قطره چکان در بینی کودک یا نوزاد خود بچکانید.
برای آماده کردن این جوشانده با مشورت از حدود 10 گرم از مخلوط گل بنفشه آفریقایی با یک لیتر آب استفاده کنید و آن را در مدت زمان 3 تا 5 دقیقه بجوشانید و از یک صافی رد کنید.
فواید گل بنفشه آفریقایی برای عادت ماهانه
یکی از بهترین و مؤثرترین ها برای کاهش دردهای قاعدگی استفاده از گل بنفشه آفریقایی است. برای این منظور از روغن آن به صورت ماساژ روی کمر استفاده کنید.
و همچنین از دیگر خواص روغن بنفشه آفریقایی می توان سلامت پوست و مو، درمان اختلالات خواب و بی خوابی ها و به صورت مسکن برای دردها اشاره کرد.
بیماری های گل بنفشه آفریقایی
گل بنفشه آفریقایی هم مانند گیاهان دیگر ممکن است دچار آفات و مشکلاتی شود که سلامت گیاه را به خطر انداخته و باعث مشکلاتی در ظاهر و باطن آن شود. بنابراین درصورت مشاهده ی هرگونه تغییر در گیاهان خود نسبت به درمان و رفع مشکل اقدام کنید.
چنانچه شاهد ریز شدن گل ها شدید گل و برگ های پژمرده و بیمار را جدا کنید و با مشورت کود مناسب گیاه را تهيه کنید.
درصورت اینکه برگ ها به طور یکدفعه ای زرد شدند بدلیل هوای آلوده می باشد و باید به فضایی پر از اکسیژن و هوای سالم منتقل کنید.
اگر روی برگ ها لکه های قهوه ای ايجاد شد می تواند بخاطر اسپری در آفتاب و یا میزان آب زیاد باشد که برای درمان باید از اسپری کردن پرهیز کنید. و فقط به طور منظم به گیاه آب بدهید.
درصورت اینکه برگ پیچ خورد یا خشک شد بدلیل گرمای هوا می باشد. برای این موضوع فقط به گیاه آب بدهید نه اسپری و غبارپاشی.
اگر متوجه خم شدن برگ های گیاه بنفشه آفریقایی خود شدید می تواند بخاطر سردی هوا باشد. بنابراین برای نرمال شدن فرم باید گیاه را در مکان گرم تری قرار دهید.
عدم گل دهی گیاه شما می تواند به علت کمبود مواد مغذی در خاک باشد که باید کوددهی مناسب داشته باشید. دلیل دیگر این مشکل، انتخاب گلدان های خیلی بزرگ و نامناسب است.
پوسیدگی و مرگ گیاه می تواند بدلیل زیاده روی در آبیاری و یا خاک زهکشی شده نامناسب باشد که باعث آسیب جدی در ریشه در گل و برگ شود. بنابراین میزان آب در هفته یک تا دو مرتبه میزان نیاز گیاه به آب را تأمین خواهد کرد.
تغییر رنگ دادن برگ های گل بنفشه آفریقایی به رنگ سیاه می تواند بدلیل استفاده از اسپری های براق کننده شیمیایی باشد. بنابراین برای تمیز کردن برگ ها از اسپری آب و مواد شیمیایی هم استفاده نکرده و فقط از برس های مخصوص استفاده کنید.
سوالات متداول
رنگبندی گل بنفشه آفریقایی چیست؟
گل بنفشه آفریقایی در رنگ های سفید، صورتی، بنفش، زرشکی و ارغوانی موجود است.
بهترین جنس گلدان برای گل بنفشه آفریقایی چیست؟
بهترین و مناسب ترین جنس گلدان برای این گل گلدانی باجنس پلاستیکی می باشد زیرا نه تنها سرما را جذب نمی کند بلکه باعث ایجاد تعادل در فضای بین ریشه ها می شود.
مناسب ترین درصد رطوبت برای گل بنفشه آفریقایی چقدر می باشد؟
50 تا 60 درصد میزان رطوبت .
تکثیر گل بنفشه آفریقایی از چند روش انجام میشود؟
ازسه طریق کاشت بذر، قلمه و تقسیم بوته
سخن آخر
در مطلب جدید از وبلاگ گل بنفشه آفریقایی زیبا را معرفی و مورد بررسی قرار داریم. گل بنفشه آفریقایی از کشور آفریقا و از گیاهان زینتی . آپارتمانی محبوب است که علاوه بر زیبایی فوق العاده ای که دارد در صورت اینکه اصول مراقبت را بدانید، نگهداری از آن آسان است.این گل زیبا در رنگ های جذاب سفید، صورتی، زرشکی، بنفش و ارغوانی موجود است.
معرفی کامل را در متن بالا مطالعه نمایید. امیدواریم که در انتخاب های بهتر شما عزیزان باسلیقه ی عالی و طبع لطیف مورد استفاده قرار بگیرد. سپاس از حضور شما و صفحات ما را به دوستان هم معرفی کنید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید