سیر تا پیاز نگهداری گل سینره و روش کاشت آن
سلامی به دلربایی و جذابیت گلها. در این مطلب از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی به معرفی گل سینره یا سینره خواهیم پرداخت.
گل سینره (نام انگلیسی: Cineraria) از خانواده ی کلاپرکها و اصالتاً مربوط به مناطق جزایر قناری میباشد که در حال حاضر در ایران هم رشد داده می شود.
سینره از گلهایی است که با شروع فصل بهار در تمام مراکز فروش گل و گیاهان و در میادین و کنار خیابان ها در سطح شهر جلوه ی زیبایی دارد و در حال حاضر هم با آپارتمانی شدن منازل، نگهداری از گل سینره در گلدان زیبایی بخش هر فضایی خواهد بود.
گلدهی گیاه سینره از اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار می باشد.
گل سینره در اولین سال بیشترین و بهترین میزان گلدهی را دارد و گلدهی تا زمانی ادامه دارد که تمامی گل ها باز شوند.
این گیاه گلهایی شبیه به گل مینا و بسیار خوش رایحه و معطر، با رنگبندی آبی، صورتی، سفید، ارغوانی و یا به صورت ترکیبی از دو رنگ میباشد؛ همچنین برگهایی درشت و کرکدار مثل برگهای خیار دارد.
و به دلیل همین زیبایی، جذابیت و تنوع، بسیار محبوب و پرطرفدار است. همچنین از جمله گلهایی است که در کنار سفره هفت سین هم برای دیزاین مورد استفاده قرار میگیرد.
توجه داشته باشید که در هنگام خرید، گلهای غنچه و نیمه باز را تهیه کنید و گلدان سینره را در سردترین قسمت منزل قرار دهید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleانواع مدل های گل سینره
گل زیبا، جذاب، زینتی و آپارتمانی سینره، دارای انواع متنوعی میباشد که در این قسمت آنها را معرفی میکنیم:
سینره ستارهای
گل سینره مدل ستارهای، دارای رنگبندی متنوعی است و رشد ارتفاع آن تا حدود 45 الی 75 سانتیمتر خواهد بود.
هیبرید
گل سینره مدل هیبرید، دارای گل های درشت و زیبایی است. رشد آن تا ارتفاع حدود 40 سانتیمتر میباشد.
پر گل و پاکوتاه
گل سینره با مدل پر گل، به شکل بوته ای بوده و تا ارتفاع حدوداً 30 تا 50 سانتیمتر وجود دارد.
نیازها و اصول مراقبت از گل سینره
گل سینره هم مانند دیگر گل و گیاهان آپارتمانی، نیازها و شرایط خاص خود را دارد، که برای حفظ زیبایی و سلامتی گل ها باید آنها را رعایت کرد.
در این قسمت روش نگهداری سینرهها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
خاک مناسب برای گل سینره
سینره برای رشد مناسب به خاک زهکشی شده و حاوی مواد آلی نیاز دارد. برای کاشت این گل میتوانید از ترکیب خاک قوی و سبک مانند خاک باغچه و خاک برگ استفاده کنید.
همچنین میتوانید از خاکهای خاص گیاهان زینتی و آپارتمانی هم تهیه کنید. خاک باید مرطوب نگه داشته شود.
آبیاری مناسب
گل سینره از گلهایی میباشد که به آبیاری منظم و رطوبت نیازمند است. اسپری کردن آب باعث افزایش طراوت و رطوبت خاک می شود.
مواظب خشک شدن خاک باشید و به میزان کافی آبیاری را انجام دهید.
رطوبت به اندازه خاک، باعث شادابی بیشتر گلها شده و در مقابل خشک شدن خاک باعث سوختگی و آسیب به برگها میشود. آبیاری بیش از اندازه باعث ایجاد پوسیدگی در قسمت ریشه خواهد شد.
نور مناسب و کافی
گل سینره برای رشد مناسب خود به نور زیاد، اما غیرمستقیم نیاز دارد. نور مستقیم باعث آسیب رسیدن به گل و برگ خواهد شد. بنابراین گلدان این گل را در پشت پنجره قرار دهید.
مناسب ترین دما برای سینره ها
بهترین و مناسب ترین دما جهت رشد ایده آل گل سینره، دمایی در حدود 18 تا 25 درجه میباشد. در صورت افزایش دمای بیشتر از 25 درجه میزان آبیاری را بایستی افزایش دهید تا رطوبت خاک حفظ شود.
نحوه ی افزایش و تکثیر گل سینره
بذرهای گل سینره کوچک و ریز میباشد. از آنجا که رشد این گل کند است، جهت کاشت سینره باید حدودا یک سال قبل از فصل بهار شروع کرده و بذرهای این گل را در گلدان بکارید.
بعد از دوره گلدهی، دمای محیط را پایین آورده تا دوران گلدهی افزایش یابد. حدوداً در مدت 30 الی 40 روز بعد، جوانهزنی اتفاق میافتد.
بعد از رشد یکی دو برگ از گیاه را در گلدان بکارید و بعد از رشد حدوداً شش برگ، آن را به گلدان اصلی و یا باغچه منتقل کنید.
گلدهی گل سینره
در مدت زمان 6 تا 9 ماه بعد از کاشت بذر سینره، گلدهی اتفاق می افتد.
آفات و بیماری های احتمالی این گیاه چیست
همانطور که قبلاً هم گفته شد، این گل دارای نیازها و اصول مراقبت خاص خود میباشد. اما مانند هر گل و گیاه زندهی دیگری ممکن دچار آسیب و یا بیماری شود.
از جمله آفات شایع برای این گل میتوان به مواردی مثل شته، مگس های سفید، تریپس و… اشاره کرد که با مکیدن ریشه باعث عدم رشد، ریزش، بدرنگ و بد فرم شدن برگها و.. میشود.
در ادامه به بعضی از بیماری های رایج در این گیاه هم خواهیم پرداخت. در صورت مشاهده هرکدام از این آفات و بیماری ها نسبت به درمان آن اقدام کنید.
بیماری لکه برگی الترناریا
این یک بیماری قارچی برای گل سینره است و به بروز مواردی مانند لکه های قهوهای میانجامد. معمولاً از آبیاری بيش از اندازه و تهویهی نامناسب این اتفاق رخ میدهد.
بیماری سفیدک پودری
این بیماری باعث ایجاد لکههای سفیدی روی برگها میشود. هنگام آب دادن به گیاه باید سطوح برگها خشک باشد.
این بیماری باعث ایجاد لکه های قهوهای روی برگها و در نهايت ریزش آنها میشود. جهت پیشگیری از این بیماری، بستر کاشت این گل را به صورت کامل ضدعفونی نمایید.
خط های زرد روی برگها نشانهای از بیماری ویروسی است. این ویروس، باعث بدفرم شدن ظاهر برگها میشود. همچنین رگ برگها نیز از بین میروند. جهت جلوگیری از این مشکل گیاه آلوده شده را از بین ببرید.
سوالات متداول کاربران
مناسب ترین دما برای رشد سینره چند درجه می باشد؟
دمای 18 تا 25 درجه سانتی گراد مناسب ترین دما برای رشد این گل زیبا می باشد.
رنگبندی گل سینره چیست؟
گل سینره در رنگهای قرمز، آبی، سفید، صورتی، ارغوانی، بنفش و قرمز با رایحهای عالی موجود میباشد.
سخن آخر
گل سینره از گل های بسیار زیبا و اصالتا مربوط به جزایر قناری می باشد. سینره های زیبا و جذاب با رنگبندی صورتی، سفید، ارغوانی، قرمز، آبی و بنفش از گل های بهاری است که در شروع بهار و نزدیک عید نوروز در خیابان ها، میادین، مراکز فروش گل و در سفره های هفت سین دیده می شود. گل سینره شبیه به گل مینا می باشد.
در مطلب بالا به طور کامل به معرفی این گل را معرفی کرده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید