گل مریم، نمادی از صلح و آرامش
در این مطلب از سایت علی ولی با معرفی گلی دیگر از هنر دست خدای زیبایی ها یعنی گل مریم زیبا همراه شما عزیزان هستیم. در ادامه همراه با باشید.
گل مریم با معادل نام انگلیسی Tuberose و نام دیگر گل دندان فیلی عضوی از خانواده مارچوبگان می باشد.
گل مریم اولین مرتبه در اوایل سال 1500 و در کشورهای مکزیک، اروپا و اسپانیا محبوبیت زیادی بدست آورد.
گل در تمام مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به خوبی رشد میکند. شکل ظاهری مریم زیبا دارای شکوفه های سفید، مومی شکل و بسیار خوش عطر و رایحه است که از قسمت پایین به طرف بالا روی قسمت ساقه های آن رشد می کند و گاهی رشد این گل تا حدود یک متر هم می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleخصوصیات ظاهری گل مریم
مریم ها از خانواده ی گل و گیاهان زینتی، خوش رایحه و دارای گلهای سفید به شکل لوله ای مانند تا تعداد 30 گل به شکل سنبل در قسمت انتهایی ساقه و برگ های بلند و سبز روشن هستند.
بدلیل رایحه ی خوبی که دارد در عطر سازی و دفع انرژی های منفی محیط هم مورد توجه و استفاده قرار گرفته است و همچنین بدلیل عمر طولانی گل ها و گلدهی آن به صورت چهار فصل در بین گل های زینتی بسیار محبوب و پر طرفدار است.
از نظر صرفه اقتصادی هم بسیار ارزشمند بوده و قابلیت صادرات به کشور های دیگر را هم دارد.
معنی گل مریم
رنگ سفید گل مریم بیانگر صلح، دوستی و آرامش است.
بدلیل زیبایی آن از شاخه های مریم زیبا جهت دسته گل عروس هم استفاده می شود.
نحوه ی نگهداری از گل مریم
مراقبت از گل مریم نسبتا کار ساده ای است. اما برای حفظ سلامت و زیبایی آن باید به نیازهای مخصوص به آن توجه داشته باشید. در ابتدا نکته ی مهم مراقبت و حفظ پیاز این گل از سرما می باشد.
مناسب ترین خاک برای گل مریم
مریم ها به خاک سبک با زهکشی بالا نیازمند است. اگر خواهان نگهداری از این گل در گلدان هستید باید از گلدان های سوراخ دار استفاده کنید. خاک سنگین باعث آسیب و گاهاً مرگ گیاه خواهد شد. جهت تقویت خاک به آن ورمی کمپوست بیفزایید.
کود دهی
جهت پر گل بودن، شادابی و زیبایی گل ها باید از کودهای مناسب استفاده کنید. معمولاً از کودهای حاوی فسفر برای افزایش مقاومت کلی و کودهای حاوی پتاسیم برای گلدهی بیشتر با گل های با کیفیت تر استفاده می شود.
نحوه ی آب دادن به مریم ها
نظم در آب دادن به آن مهم است و باید خاک آن همیشه مرطوب بماند. اما توجه داشته باشید که آبیاری زیاد باعث ایجاد پوسیدگی در قسمت ریشه و آبیاری ناکافی باعث پژمرده شدن و کاهش در میزان گلدهی خواهد شد، پس منظم اما متعادل و کافی آبیاری را انجام دهید. در فصل پاییز کم کم آب دادن به آن را کم کنید.
نور مورد نیاز
گل مریم به نور زیاد نیاز دارد و با قرار گرفتن در فضا با نور کم در علاوه بر اختلال در روند رشد و رنگ پریدگی در برگ ها گلدهی هم نخواهد داشت. بنابراین جهت گلدهی هر چه بهتر روزانه به 4 الی 6 ساعت نور کامل می خواهد. در صورت نگهداری در آپارتمان بهترین محل برای نگهداری از آن قسمت پشت پنجره های جنوبی می باشد.
دمای مناسب
مناسب ترین دما جهت رشد بهتر آنها دمایی در حدود 21 الی 24 درجه است. مریم نسبت به دمای پایین و هوای سرد حساسیت دارد و دمای کمتر از 15 درجه باعث مرگ آن خواهد شد.
توجه داشته باشید که در فصول سرد سال پیازهای آن را در مکان هایی با دمای بالای 15 درجه نگه دارید.
هرس کردن
به هیچ عنوان گیاه یا گل مریم را هرس نکنید و برگ های آن را فقط بعد از زرد شدن کامل در اواخر فصل پاییز جدا کنید.
نحوه ی صحیح تکثیر گیاه مریم
این گل از طریق کاشت پیاز در فصل بهار انجام می شود. در ابتدا باید پیازهای درشت، تمیز و سالم را انتخاب کنید. هر پیاز مادری دارای تعدادی پیازچه می شود.
پیازها را به صورتی قرار داده که قسمت بالای آن از خاک بیرون باشد. بستر آن همیشه مرطوب با نور کافی بماند. معمولاً در صورت رعایت کامل بعد از 3 تا 4 ماه گلدهی انجام می شود.
پیازهایی که یک مرتبه شکوفه داده اند دوباره نتیجه نخواهند داد و فقط پياز های بالغ هستند که گلدهی خواهند داشت.
مشکلات و بیماری های شایع
معمولاً این گل در برابر بیماری ها از مقاومت بالایی برخوردار است. اما از آفات و بیماری های آسیب زا به این گل مواردی مانند شته، کنه تارعنکبوت و پوسیدگی در قسمت ریشه ی آن می باشد.
کنه تار عنکبوتی
این مورد از دیگر آفات شایع تر است و نشانه هایی مانند تارهای نازک در قسمت پشت برگ و ساقه هستند که مانند نقاط ریز قرمز و سیاه ديده شده و باعث ضعف عمومی و تغییر در رنگ جوانه ها خواهد شد. معمولاً بیشتر بدلیل تراکم و عدم تهویه و هوای مناسب در بین گل ها ایجاد می شود. جهت درمان طبق مشورت با پنبه و الکل رقیق شده و یا سم های تخصصی سم پاشی کنید.
کاهش میزان گلدهی
اگر گیاه را در قسمت های سایه کاشته باشید و یا گلدان آن را در مکان های کم نور قرار داده باشید معمولاً گلدهی آن کم شده و یا کیفیت گل ها پایین می آید. گیاه را به مکان هایی با نور زیاد انتقال دهید. با دریافت 4 تا 6 ساعت نور کامل مشکل حل خواهد شد.
پوسیدگی در قسمت ریشه
پیازهای این گل بسیار آماده ی آسیب و پوسیدگی می باشند. در آبیاری زیاده روی نکنید و باید بین دو آبیاری خاک در حدود یک سانتی متر خشک شود.
سوالات متداول کاربران
آفات و بیماری های شایع گل مریم چیست؟
از شایع ترین بیماری ها برای این گل می توان به کنه تار عنکبوتی، کاهش گلدهی و پوسیده شدن ریشه ها می باشد. که روش های مقابله با آن در این مقاله گفته شد.
مناسب ترین دما برای نگهداری گل مریم چند درجه سانتیگراد است؟
بهترین دما برای آن دمای 21 تا 24 درجه می باشد و دمای پایین و کمتر از 15 درجه به آن آسیب خواهد زد و گاها مرگ آن را در پی خواهد داشت.
نور کافی و مورد نیاز برای گل مریم به چه صورت است؟
گل مریم به نور زیاد علاقه دارد و بهتر از روزانه 4 تا 6 ساعت حداقل نور کافی دریافت کند.
سخن آخر
گل مریم با نام دیگر دندانه فیلی از گل های سفید، زیبا و جذاب است که بسیار خوش رایحه است. این گل بدلیل عطر خوشی که دارد در صنعت عطر سازی و دفع انرژی های منفی محیط و هم چنین از شاخه های آن برای دسته گل عروس استفاده می شود. در مطلب بالا به طور کامل این گل جذاب را معرفی کرده ایم و روش های نگهداری و تکثیر آن را توضیح داده ایم.
چنانچه شما عزیزان هر گونه سوالی درخصوص گل و گیاهان و یا آموزش های گل آرایی مدنظر داشتید با ما به اشتراک بگذارید تا در اسرع وقت با افتخار پاسخگوی شما همراهان همیشگی آکادمی باشیم.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید