معرفی گل کاملیا، گلی جذاب و دوست داشتنی + روش های تکثیر و نگهداری
مطلب جدید از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی جهت آشنایی بیشتر شما با گل زیبا و جذاب کاملیا است. همراه ما باشید.
گل کاملیا از دسته ی گیاهان آپارتمانی و زینتی و به شکل درختچه های کوتاه و همیشه سبز است. کاملیا از خانواده Theacea و اصالتاً مربوط به مناطق آسیای شرقی می باشد و دارای گلهای درشت و شبیه به گل رز و با رنگبندی متنوع صورتی، قرمز و ارغوانی می باشد. رنگ زرد آن در بعضی از انواع آن در کشورهای چین و ويتنام یافت می شود. شاخه های جوان این گل به رنگ قهوه ای است که با افزایش سن شاخه ها متمایل به رنگ خاکستری می شود.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleگل کاملیا چیست و برگ های چه رنگی است؟
برگ های آن به شکل مشابه چرم با رنگ سبز تیره و کناره های آن با دندانه های ریز است و میوه هایی که با شباهت به کپسول های سه محفظه با یک تا دو دانه قهوه ای رنگ است.
بعضی از انواع کاملیاها هستند که روغنی به نام روغن چای با طعم شیرین مزه دارند و در مناطقی از آسیای جنوب شرقی افراد در آشپزی های خود از آن استفاده میکنند.
چگونه از گل کاملیا مراقبت کنیم؟
اگر گل یا گیاهان زینتی آپارتمانی را برای نگهداری در منزل یا محل کار خود انتخاب می کنید نباید نسبت به نیازها و اصول مراقبت از آن بی توجه باشید. در زیر شرايط نگهداری از گل کاملیا را توضیح دادیم تا گل های زیبا و سالمی را داشته باشید.
میزان آبیاری
کاملیا به آب کافی نیازمند است و کم آبی و بی آبی برای او خصوصاً در روزهای گرم غیر قابل تحمل است.
مناسب ترین میزان آب در فصل های بهار و پاییز هفته ای دو مرتبه و در فصل تابستان در هفته یک مرتبه کافی و مناسب است. سعی کنید از آب های شهری بدلیل گچی بودن و ايجاد آسیب هایی مثل زردی برگ ها، خشک شدن، ریزش برگ برای گیاه و کاهش میزان گلدهی و ریزش آن ها استفاده نکنید و از آب های بدون املاح معدنی برای آبیاری گل کاملیا استفاده شود.
زمانی که سطح خاک خشک شده باشد زمان آبیاری به آن می باشد.
خاک مناسب کاملیا
مهمترین اصل برای کاشت و سلامت گل و گیاهان شما خاک آن می باشد که برای کاملیا باید خاک غنی، سبک، با زهکشی مناسب، اسیدی باشد. وجود کلسیم در خاک باعث زردی در برگها و آسیب به آنها خواهد شد.
یکی از ترکیب های مناسب برای کاشت گل کاملیا در گلدان میتوان به ترکیبی از پوسته کاج پوسیده شده، پرلیت و یا ترکیبی از خاک لوم شنی و پیت موس اشاره کرد که برای خرید و اطلاع از میزان دقیق آن با کارشناسان مرتبط مشورت داشته باشید.
کوددهی
بعد از گلدهی با مشورت از کودهای مناسب با خاک اسیدی و متناسب با گل کاملیا هستند استفاده کنید. بهترین و مناسب ترین زمان جهت کوددهی کاملیاها در فصل بهار است. در اواسط فصل تابستان چنانچه رشد گیاه پراکنده و کند، رنگ پریده شده، زمان کود آن است.
کوددهی در قبل از شروع سرمای فصل پائیز باعث ميشود که گل کاملیا در برابر هوای سرد مقاوم شود.
نکته ای که وجود دارد خاک آن اگر غنی باشد به کوددهی نیازی ندارد و به گیاه بیمار نباید کود داد.
میزان نور کافی
گل کاملیا از نوع ژاپنی آن به مکان های روشن و پرنور علاقهمند است اما میزان آن به رطوبت هوا و محل کاشت آن وابسته است.
انواع قرمز آن نسبت به صورتی و سفید در برابر آفتاب نور تحمل بالاتری دارد. و همچنین کاملیاها در محیط های با رطوبت کافی و مناسب در مقایسه با محیط های با آب و هوای خشک در برابر نور مستقیم تحمل بالاتری دارد.
دقت کنید که نور مستقیم در هوای خشک باعث ایجاد لکه های قهوهای رنگ و سوختگی در لبه ی برگ ها می شود.
در نتیجه هرچقدر هوا خشک و یا گرم باشد گیاه نباید نور مستقیم ببیند.
دمای مناسب
دمای مناسب و درست برای گل کاملیا با توجه به انواع آن تعیین می شود. میزان تحمل گل کاملیا از دمای صفر تا حدوداً 30 درجه می باشد. خصوصاً در زمان گلدهی دمای بالای محیط یکی از اصلی ترین دلایل ریزش گل ها می باشد.
به طور کلی مناسب ترین دما برای گلدهی 15 تا 18 درجه می باشد و بعد از گل دادن گیاه با کاهش این میزان دما به عمر بیشتر در گل ها کمک میشود.
رطوبت کافی برای گل کاملیا
تا زمانی که گیاه به گلدهی نرسیده، بهتر است که در هفته یک مرتبه با آب ولرم گیاه را اسپری کنید.
نحوه ی تکثیر و افزایش کاملیا
تکثیر گل کاملیا از دو روش قلمه زنی و کاشت بذر انجام می شود.
قلمه زنی
برای تکثیر گل کاملیا از طریق قلمه زنی باید از ساقه های جوان استفاده کنید و از ناحيه اتصال برگ به ساقه برش بزنید. و در عمق حداقل 10 تا 15 سانتی و ترکیبی از شن و پیت موس استفاده بکارید.
تکثیر از طریق کاشت بذر
در این روش در فصل پاییز باید صبر کنید تا میوه آن برسد و با شکاف پوشش آن بذرهای تازه را در ترکیبی از پیت و سنگریزه بکارید. گلدهی زمان گلدهی کاملیا در اواخر فصل تابستان و پاییز است. بهترین زمان جهت کاشت ان فصل بهار و بهترین و مناسب ترین روش قلمه زنی می باشد.
آفات و بیماری های گل کاملیا
رنگ پریدگی و شفافیت آن میتواند بدلیل استفاده از مواد براق کننده شیمیایی باشد. خشک شدن ناگهانی می تواند ناشی از نور مستقیم آفتاب و نور مستقیم خورشید باشد.
زرد شدن و ریزش برگ ها بدلیل آبیاری زیاد می باشد. شاخه های بدشکل در فصل زمستان بدلیل هوای گرم و خشک است، برای درمان گل را به یک مکان با دمای پایین تر انتقال دهید.
کوچک ماندن برگ ها و گاهاً عدم گلدهی می تواند بدلیل کمبود تغذیه باشد.
وجود تار عنکبوت در قسمت زیر برگ ها میتواند بدلیل وجود کنه ریز باشد که برای رفع این مشکل باید با استفاده از یک پارچه مرطوب و یا طبق دستور از سمپاشی استفاده کنید.
سوالات متداول کاربران درباره گل کاملیا
رنگبندی گل کاملیا چیست؟
گل کاملیا در رنگ های صورتی، قرمز و ارغوانی موجود است.
میزان آب کافی برای گل کاملیا چقدر است؟
مناسب ترین میزان آبیاری برای این گل در فصل های بهار و پاییز هفته ای دو مرتبه و در فصل تابستان در هفته یک مرتبه کافی و مناسب است.
نکات مهم دیگری برای نگه داری وجود دارد که در این مقاله راجع به گل کاملیا صحبت کردیم
علت زرد شدن و ریزش گل های کاملیا چیست؟
بدلیل آبیاری زیاد و بیش از حد می باشد.
سخن آخر
کاملیا یک گیاه گلدار زینتی و آپارتمانی با گل های زیبا و مشابه با گل رز در رنگبندی متنوع می باشد. اصالتاً مربوط به مناطق آسیای شرقی می باشد و از دو طریق قلمه زنی و کاشت بذر قابل تکثیر است. امیدوارم که مورد توجه شما همراهان قرار گرفته باشد. نظرات و پیشنهادات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید