معرفی گل میمون، نمادی از فریبکاری، لطف و بزرگی
با مطلب جدیدی از معرفی گل های جذاب از وبلاگ، با موضوع گل میمون زیبا و جذاب همراه شما عزیزان آکادمی علی ولی هستیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleگل میمون چیست؟
گل میمون با نام علمی Antirrhinum majus یکی دیگر از اعضای خانواده ی گل های زینتی است که در فصل گرم تابستان به فضای سبز جلوه زیبا و چشم نوازی می بخشد. گل میمون عضوی از خانواده میمونیان و رنگبندی زیبا و متنوعی مثل سفید، نارنجی، زرد، قرمز، صورتی، بنفش و به صورت ترکیبی و لکه ای می باشد.
چرا اسم میمون روی این گل است؟
این گل اصالتاً متعلق به نواحی مدیترانه است و در مناطقی از کشور های آفریقا، ترکیه، اروپا، سوریه کاشته می شود. دلیل نامگذاری آن به این نام این است که به دهان میمون شباهت دارد.
میمون ها از آن دسته از گیاهانی می باشد که قسمت های سر آن در هوای سرد از بین رفته و دوباره در سال آینده از ریشه گلدهی اتفاق میفتد.
شکل ظاهری گل میمون
از نظر شکل ظاهری این گل 5 گلبرگی است که به شکل دو لب روی هم می باشد. به این صورت که در لب و قسمت بالایی آن 2 و در لب پائینی آن 3 گلبرگ دارد.
این گل حالت بسته دارد اما با این وجود هم زنبورهای عسل ورود می کنند با استفاده از شهد این گل، عسل تولید می کنند. ارتفاع آن از 10 سانتی تا درحدود 2 متر است.
شکل ظاهری برگ های آن به شکل نیزه و با رنگ سبز تیره است.
نیازها و اصول مراقبت از گل میمون
گل میمون مثل تمامی موجودات زنده و گل ها برای سلامتی و حفظ زیبایی خود نیازهایی دارند که باید از آنها مراقبت کرد.
خاک مناسب
گل میمون به خاک زهکشی شده و در خاک های ترکیبی از خاک برگ و کود پوسیده حیوانی شرایط رشد خوبی دارند.
تهویه خاک برای آن بسیار مفید و مؤثر است. جهت تهویه مناسب باید در اوایل فصل رشد سطح خاک را هم زده و با حذف علوفه ی هرز بوته ها را تقویت کنید.
کوددهی به گل میمون
نوعی از گل های میمون هستند که به صورت شاخه بریده و جهت کاشت در گلدان مورد استفاده قرار می گیرند که این نوع زیاد به کود نیازی ندارند. و همچنین کودهای غلیظ باعث آسیب به گیاه و زرد شدن برگ ها می شوند. هرگونه استفاده از کود باید طبق مشورت با کارشناسان انجام شود.
نحوه ی آبیاری
هر زمان که سطح خاک کمی خشک شد زمان آبیاری به آن است. درصورتی که خاک مرطوب باشد آبیاری زیاد انجام دهید ممکن است باعث بیماری های قارچی، پوسیدگی در قسمت ریشه و کاهش یا عدم گل دادن در آن شوید.
میزان دمای هوا روی جذب آب در قسمت ریشه مؤثر است و کاهش دما در اطراف ریشه ها ممکن است به پژمردگی گیاه منجر شود.
دمای مناسب برای نگهداری این گل
گل میمون به آب و هوای سرد و خشک علاقه مند و در هوای سرد بسیار مقاوم است و در دمای 21 درجه بهترین رشد و میزان گل دهی را دارند. و به طور کلی بهترین و مناسب ترین دما در شب ها برای آن 5 تا 10 درجه سانتیگراد است. که در تابستان و هوای گرم و افزایش دما تا 26 تا 32 درجه گلدهی آن کاهش می یابد.
نور کافی و مناسب
این گل جهت کیفیت رشدی بهتر به نور خوب و کافی نیازمند است. به همین جهت برای کاشت آن باید به میزان نور آن باغچه یا محل نگهداری گلدان توجه کنید.
به طور کلی میمونی ها به 6 تا 8 ساعت به صورت روزانه به نور کامل نیاز دارد و نور کم به کاهش میزان گل دهی و یا آسیب و یا بیماری های قارچی منجر می شود.
البته نور خیلی شدید و گرم هم برای آن خوب نیست.
انواع گل میمون از نظر نوع کاشت
پاکوتاه که ارتفاع آن در حدود 20 سانت می باشد. نوع متوسط که درحدود 45 تا 50 سانتی متر می باشد.
نوع پابلند آن که از 65 تا 70 سانتی متر است. می توان این گل ها را در نواحی سرد به مدت زمان یک ساله و در مکان هایی که فصل زمستان در آن زیاد سخت نیست و دما در حدود 10 درجه است به مدت دو ساله هم بکارید.
نوع دیگری هم از این گل هست که در آب و هوای خوب به صورت همیشگی گل دهی دارند.
انواع پاکوتاه گل میمون در فضاسازی و گل کاری، کاشت در گلدان ها، باکس ها و انواع پابلند آن برای حاشیه سازی کنار دیوارها استفاده می شود.
روش های تکثیر و افزایش میمون ها
گل میمون ها از سه طریق کاشت بذر، قلمه زنی و تقسیم بوته قابل تکثیر می باشد و بهترین روش کاشت بذر می باشد که به دو شکل انجام می گیرد.
کاشت بذر
بهترین روش تکثیر این گل، کاشت بذر می باشد که به دو شکل انجام می شود.
شکل اول کاشت بذر گل میمون
با شروع فصل پاییز بذرهای این گل در ترکیبی از ماسه و خاک برگ را می کارند. بهترین کار این است که در گلخانه و یا در منزل انجام بگیرد. معمولاً جوانه زنی آن بعد از مدت زمان حدوداً 10 تا 20 روز می باشد. در ابتدای فصل بهار آن ها را به گلدان یا باغچه انتقال دهید.
شکل دوم کاشت بذر میمون
روش کاشت بذر این روش، روش مستقیم می باشد. به این صورت که در فصل بهار بذرها را به شکل مستقیم در محل مورد نظر بکارید. باید فاصله بین بوته ها رعایت شود.
به آبیاری توجه کنید که از طریق اسپری، آبپاشی انجام شود.
فاصله های بین آنها باتوجه به نوع آنها تفاوت دارد. فاصله بین نوع کوتاه آن حدود 30 سانت و نوع بلند 50 سانتی متر است.
قلمه زنی
تکثیر گل میمون از طریق قلمه زنی برای مدل هایی است که از طریق کاشت بذر قابل تکثیر نیستند.
بهترین زمان جهت قلمه زنی در روزهای پایانی فصل تابستان و یا در شروع فصل پاییز است. برای استفاده از این روش از ساقه ها برش زده و بعد از رشد ریشه در محل اصلی و مورد نظر بکارید.
روش تقسیم بوته
روش تقسیم بوته در فصول پاییز و یا پایان زمستان هم از دیگر روش های تکثیر گل میمون است. در این روش ریشه گیاه را درآورید و بعد از تمیز کردن آن به چند قسمت تقسیم کنید و بعد بکارید.
چطوری گل میمون را هرس کنیم؟
بعد از اینکه بلند شد از قسمت سر شاخه های آن ببرید. هرس آن از بلند شدن زیاد ساقه ها جلوگیری می کند.
انواع گل میمون از نظر گلدهی
از نظر گلدهی به سه دسته ی زمستانی، بهاری و تابستانی تقسیم می شود.
گل دهی در زمستان
این نوع از انواع گل های میمون در فصل زمستان و اوایل فصل بهار و در دمای درحدود 10 تا 13 درجه سانتیگراد گل دهی دارند.
گل دهی در بهار
در ابتدای فصل بهار و بلند شدن روز و دمایی درحدود 13 تا 16 درجه سانتیگراد گلدهی اتفاق می افتد.
گل دهی در تابستان
این نوع از گل میمون در فصل تابستان با بلند شدن روز و افزایش دمای شب ها تا بیشتر از 16 درجه سانتیگراد گلدهی اتفاق می افتد.
آفات و بیماری ها
از جمله بیماری های شایع در این گل مشکلات قارچی می باشد. این مشکل و بیماری پیشرفت سریع دارد.
بیماری دیگر آن ايجاد لکه های قهوه ای روی برگ و ساقه های آن می باشد و همچنین بیماری های دیگری مانند کپک ها، لکه ها، سفیدک ها، شته ها است که برای درمان آنها باید طبق مشورت از قارچ کش ها جهت سمپاشی استفاده کنید.
سؤالات متداول کاربران پیرامون این گل زیبا
روش های تکثیر گل میمون چیست؟
گل میمون از سه طریق کاشت بذر، قلمه زنی و تقسیم بوته قابل افزایش است که بطور کامل این سه روش را داخل این مقاله به شما توضیح دادیم
بهترین دما برای رشد گل میمون چند درجه است؟
دمای 21 درجه بهترین دما است؛ اما نیاز نیست خیلی سر این موضوع وسواسی باشید
میمونی ها به چقدر نور زیاد دارد؟
این گل نیز مثل سایر گل ها و گیاهان برای رشد به نور مناسب احتیاج دارد که 6 تا 8 ساعت نورگیری در روز برای آن کافی است.
مروری بر این مقاله
نام فارسی | گل میمون |
نام انگلیسی | Snapdragon |
نام علمی | Antirrhinum majus |
زادگاه اصلی | اصالتاً متعلق به نواحی مدیترانه |
سخن آخر
گل میمون یکی از گل های بسیار زیبا و جذاب از اعضای خانواده میمونیان و با رنگبندی متنوع زرد، قرمز، صورتی، سفید، بنفش، نارنجی و ترکیبی است. دلیل نامگذاری این گل به این نام، شباهت آن با دهان میمون است.
در مطلب بالا به طور کامل این گل را معرفی و روش های تکثیر آن را توضیح دادیم. امیدواریم مورد توجه شما علاقه مندان به گل و گیاه قرار بگیرد. چنانچه ذهنیت جدیدی در این مورد و یا نظر و پیشنهادی داشتید با ما به اشتراک بگذارید. سپاس از همراهی شما.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید