آشنایی بیشتر با گل نسترن
سپاس از شما عزیزان که این صفحه را برای مطالعه انتخاب کرده اید. در مطلب جدید از وبلاگ آکادمی علی ولی درمورد گل نسترن زیبا صحبت کرده ایم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleگل نسترن چیست؟
گل نسترن با نام علمی Rosa canina و از خانواده Rosaceae به معنای گل سرخیان گیاهی با عمر چندساله و خودرو می باشد. در واقع گل نسترن یکی از انواع گل های رز وحشی با گل هایی ریز و معطر با رنگبندی و سایزهای متفاوت است.
رشد گل نسترن به صورت درختچه و بسیار محکم و زیبا می باشد و بومی کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا و شمال غربی کشور آفریقا است.
شکل ظاهری نسترن
از نظر شکل ظاهری بسیار زیبا با ساقه هایی ظریف و تیز است. برگ هایی شبیه به پر و گل های پنج برگ با رنگبندی صورتی ملایم و پر رنگ و همچنین میوه های با رنگ های نارنجی و قرمز دارد. از زمان های قدیم تا حال حاضر در مناطق کوهستانی بوده اند اما اکنون یه صورت پروشی هم رشد میدهند.
گلدهی نسترن ها در فصل بهار است و به هرجایی ظاهری چشم نواز و خوشرنگ می بخشد. امروزه از آن به منظور پایه های محکم برای پیوند خورده با گل رز هم استفاده می شود.
چند نوع گل نسترن داریم؟
نسترن های زیبا دارای انواع و اقسام می باشد که به چند مورد از آنها اشاره کرده ایم.
گل نسترن از نوع رونده
این نوع از نسترن ها به شکل درختچه هایی با ارتفاع درحدود یک تا پنج متر می باشد که اگر شرایط مناسب باشد امکان بلندتر شدن هم هست. گلبرگ ها در این نوع 5 عدد و به رنگ صورتی ملایم و برگ هایی پر مانند و همچنین میوه های با رنگ نارنجی تیره است. نسترن های رونده به تکیه گاه محکم نیاز دارند.
گل نسترن از نوع فرانسوی
این نوع از نسترن های زیبا به صورت درختچه هایی با ساقه های تیغ دار با رنگ قرمز و صورتی پررنگ یا همان سرخابی است. نکته ای که در مورد کاشت این نوع وجود دارد این است که این گونه از نسترن ها نبايد در مناطق با وزش زیاد باد کاشته شود زیرا افزون بر شکستن شاخه های آن باعث بدشکلی گلبرگ ها، افزایش تبخیر و عرق و درنهایت پژمردگی و مرگ گل می شود.
نسترن های کوهی یا وحشی
این نوع از انواع گل نسترن بسیار معطر به صورت درختچه و چندساله و به صورت خودرو است و بیشتر در مناطقی با هوای خشک و بین صخره و گاهی در بوته زارها رشد می کند.
گل نسترن زرد
نسترن های زرد در تحمل شرایط سخت و نامناسب خاک با میزان PH بالا بسیار توانا است.
اصول و شرایط نگهداری از گل نسترن
گل ها شرایط خاص خود را دارند که برای حفظ سلامتی، شادابی و زیبایی آن ها باید با آگاهی از اصول مناسب هر گل و گیاه آن ها را رعایت کرد.
میزان آبیاری کافی
گل نسترن به میزان متوسطی از آب به صورت عمقی نیاز دارد و باید بین دو آبیاری سطح خاک خشک شود. بهترین و مناسب ترین زمان در شبانه روز برای آبیاری گل های نسترن صبح ها است.
نور کافی
نسترن ها جزء گیاهانی هستند که به نور علاقه دارند و در مکان هایی با نور کافی رشد خوبی را دارند. بنابراین برای تأمین نور مورد نیاز آن بهتر است آنها را در بالکن و یا پنجره های قسمت جنوبی قرار دهید تا میزان نور کافی فراهم شود. این گل در محیط های کم نور رشد کافی ندارند.
خاک مناسب برای نسترن ها
گل نسترن در هر خاکی از جمله سبک یا شنی، متوسط یا لومی و سنگین یا رس توانایی رشد دارد اما با همه ی این اوصاف برای رشد بهتر از خاک رسی همراه با کود و موارد مغذی و مقوی لازم و مناسب برای این گل استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید که نسترن در خاک های شنی و آهکی رشد خوبی ندارد.
کود مناسب برای رشد
جهت کمک و تسهیل در رشد بهتر گل های نسترن می توانید طبق مشورت 2 بار در طول سال در فصل های بهار و پائیز از کودهای پوسیده حیوانی برای تغذیه و تقویت آن کمک بگیرید. کودهاى شیمیایى هم برای رشد و تقویت و گل دادن گیاه نسترن مفید است که با مشاوره از متخصصان گل و گیاه از کودهای مناسب و میزان کافی از آنها کمک بگیرید.
دمای مناسب برای نسترن ها
گل های نسترن در تحمل شرایط سخت توانایی بالایی دارند. به صورتی که دمای تا حدود منفی 10 درجه سانتیگراد، آب و هوای سرد، وزش بادهای شدید را تحمل کند. به طور کلی بهترین و مناسب ترین دما برای کشت و رشد گل نسترن 20 تا 24 درجه است.
نحوه ی تکثیر و افزایش گل نسترن
افزایش دادن گل نسترن از دو روش قلمه زنی نسترن و کاشت بذر نسترن در گلدان یا زمین انجام می شود. بهترین زمان برای کاشت اواخر فصل بهار و یا اوایل فصل تابستان است که از قلمه های سبز استفاده شود. ولی با سردتر شدن هوا یعنی در اواخر فصل پاییز از قلمه های چوبی هم استفاده می شود.
برای کاشت از طریق بذر باید در اواسط شهریور انجام دهید.
در این قسمت روش های افزایش گل نسترن را بررسی کرده ایم.
کاشت بذر
زمانی که از روش کاشت بذر برای افزایش گل نسترن استفاده می کنید معمولاً بدلیل اینکه بذر کاشته شده برای سبز شدن به یک دوره سرما و گرما نیاز دارد، دو سال زمان میخواهد تا بذری که کاشته شده رشد کند و جوانه زنی اتفاق بیفتد.
• برای کاشت بذر درابتدا باید بذر را برای کاشت آماده کنید. • برای جوانه زدن سریع تر بهتر است روی آنها خراشی انداخته و در حدود یک شبانه روز آن ها را در آبی ولرم استراحت دهید.
• بعد باید یک بستر برای کاشت ايجاد کنید، خاک مورد استفاده باید ترکیبی از ماسه و پیت ماس باشد و در عمقی به اندازه ی سه سانتی متر بکارید و سپس به آن آب بدهید.
• خاک باید هرروز از طریق اسپری کردن آب مرطوب بماند.
قلمه زنی
• چنانچه خواهان تکثیر در فصل بهار از روش قلمه زنی هستید باید از ساقه های سبز و نرم آن استفاده کنید. بهتر است که از ساقه هایی برای قلمه زنی استفاده کنید که حداقل یک ساله باشند. اما اگر خواهان قلمه زنی در فصل پاییز هستید از ساقه های چوبی آن استفاده کنید.
• قلمه های مورد استفاده باید در سایزهای 10 تا 20 سانتی و ضخامتی درحدود یک سانتی باشند. برش آن باید از زیر گره باشد.
• بعد از انتخاب ساقه باید قسمت زیر شاخه که برگ های 7 برگچه دارند برای قلمه زدن به صورت اریب برش دهید. دقت کنید زیرا برش برای ریشه دادن قلمه ها بسیار کمک کننده است.
• و درنهایت باید قلمه ها را کاشته و در یک محیطی با دما و رطوبت مناسب قرار دهید. روی قلمه ها را با یک پلاستیک پوشش دهید. بستر تا زمان ریشه دادن باید مرطوب بماند.
• معمولاً بعد از دو ماه قلمه ها ریشه می زند و باید پلاستیک را بردارید و بعد از سه ماه به محل اصلی منتقل کنید.
خواص درمانی گل نسترن چیست؟
گل نسترن خواص زیادی برای درمان بیماری های متنوع دارد
نسترن برای چه بیماری مفید است؟
درمورد خواص دارویی و درمانی می توان به مواردی مثل آرامبخش بودن اعصاب، رفع مشکل اسهال در کودکان، رفع بدبویی بدن، بهبودی در کلیه و سنگ کلیه، بهبودی در مشکلات معده، بهبود تپش قلب، رفع اختلالات خواب، افزایش سرعت گردش خون و…. اشاره کرد.
سؤالات متداول درباره گل نسترن
روش های افزایش گل نسترن چیست؟
این گل از دو روش قلمه زنی و کاشت بذر قابل تکثیر است. که در این مقاله مرحله به مرحله هر روش را توضیح دایدیم
خواص درمانی و دارویی گل نسترن چیست؟
آرامبخش، بهبود اسهال در کودکان، رفع بوی بد بدن، بهبود مشکلات کلیه، بهبود تپش قلب، افزایش گردش خون، رفع اختلالات خواب و بی خوابی و…
دمای مناسب برای گل نسترن چند درجه سانتیگراد است؟
بهترین و مناسب ترین دما برای رشد گل نسترن 20 تا 24 درجه می باشد.
سخن آخر
گل نسترن گیاهی چند ساله و به صورت درختچه هایی با گل های ریز و معطر و با رنگبندی جذاب و انواع متنوع و میوه هایی با رنگ قرمز تیره و نارنجی است. در واقع یکی از انواع رز وحشی است. گل دهی نسترن ها در فصل بهار می باشد.
در مطلب بالا آن را به صورت کامل معرفی و شرایط نگهداری از آن و همچنین روش های تکثیر و خواص درمانی گل نشترن را توضیح داده ایم. امیدواریم که مورد توجه و استفاده شما دوست داران گل قرار گرفته باشد.
نظرات خود را از طریق دیدگاه ها با ما به اشتراک بگذارید🌹
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید