معرفی گل اطلسی، زینت بخش باغچه ها و فضای سبز
سلام و درود بر شما همراهان عزیز. در این سری از معرفی زیبایی ها در وبلاگ آکادمی علی ولی با گل اطلسی زیبا بیشتر آشنا خواهیم شد. در ادامه همراه ما باشید.
گل اطلسی زیبا از آن دسته از گل هایی است که برای تزئین حیاط و باغچه در کنار شمعدانی ها و دیگر گیاهان جلوه و نشاط بسیار زیبایی به حیاط می بخشد.
همچنین از گل های مناسب و زیبا برای فضای سبز و دوام خیلی بالایی دارد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleزادگاه اطلسی
گل اطلسی یکی از اعضای خانواده سولاناسه و اصالتاً مربوط به مناطق آمریکای مرکزی است. گلبرگ های نوع ایرانی آن کمتر و عطر و بوی آن بیشتر است.
اطلسی ها ساقه های کرک دار و پر از شاخه، گلبرگ هایی به شکل شیپور و مخملی، کم گلبرگ و پر گلبرگ دارد.
شکل ظاهری گل اطلسی
شکل ظاهری آن به قیف شباهت دارد و در رنگ های سفید، بنفش، صورتی، زرد، قرمز، آبی و ترکیبی موجود است.
اطلسی ها عمر یکساله دارد. نام اطلسی (با نام علمی Petunia) از کلمه فرانسوی گرفته شده و رایحه بسیار کمی دارد. گلدهی هم از اواخر فصل بهار تا اواسط فصل پائیز می باشد. ارتفاع آن تا هفتاد سانتی متر می رسد.
انواع گل اطلسی
اطلسی ها از نظر ظاهری انواعی دارد که در این قسمت از مقاله به آن خواهیم پرداخت. از نظر ظاهر به انواع گل درشت، کم پر، پر پر و… و از نظر ارتفاع به دو نوع پا کوتاه و پا بلند تقسیم شود.
گل اطلسی پا کوتاه
اطلسی پا کوتاه ارتفاعی در حدود 10 تا 15 سانتی با گل های زیاد و پر شاخ و برگ می باشد.
گل اطلسی پا بلند
این نوع از اطلسی ارتفاعی در حدود 60 تا 70 سانتی با گل های بزرگ و پر گلبرگ می باشد.
نیازها و اصول مراقبت از اطلسی ها
گل اطلسی نیازهای مخصوص به خود را دارد که برای حفظ سلامت، زیبایی و شادابی گل ها باید رعایت شود.
خاک مناسب برای گل اطلسی
برای رشد مناسب اطلسی ها به خاک غنی شده با کود مخصوص به خود و زهکشی کامل و مناسب نیاز دارد. توجه داشته باشید که زهکشی ناکافی باعث باقی ماندن آب اضافه در گلدان یا خاک و در نهایت پوسیدگی ریشه خواهد شد.
بهترین ترکیب خاک برای کاشت این گل با مشورت با کارشناس مربوطه خاک برگ، کود پوسیده، پیت ماس می باشد، زیرا خاکی که مواد مغذی در آن کم باشد باعث ایجاد رنگ پریدگی در گیاه شده و باعث کاهش در میزان گلدهی خواهد شد.
کود دهی مناسب برای اطلسی ها
بهترین زمان برای کود دهی بعد از اتمام گلدهی می باشد و بهتر است با مشورت هر 15 روز کود دهی برای تقویت انجام شود.
میزان آبیاری کافی
اطلسی تا اندازه ای در برابر خشکی مقاومت دارد اما برای گلدهی با تعداد بالا و گل هایی با عمر طولانی باید با برنامه ای منظم آبیاری شود. خاک نباید خشک بماند، پیش از آنکه به آن آب بدهید رطوبت آن را امتحان کنید و اگر سطح زیر خاک خشک بود آبیاری را انجام دهید.
توجه داشته باشید که آب را زمان آبیاری روی گل ها نریزید زیرا گلبرگ ها به آب مستقیم حساسیت دارند. بهتر است زمان آبیاری آن صبح زود قبل از طلوع آفتاب و یا شب باشد و معمولاً یک روز در میان می باشد.
نور کافی
اطلسی ها معمولاً روزانه به 6 ساعت نور نیازمند است و البته با دریافت نور بیشتر رشد بهتر و گل های بیشتری خواهد داشت. کمبود نور باعث کاهش و آسیب به رنگ ساقه ها می شود.
دمای مناسب
گل اطلسی نسبت به دمای پایین هوا حساسیت دارد. تا دمای 30 درجه سانتیگراد برای آن قابل تحمل است اما در دمای بیشتر مراقبت بیشتری نیاز دارد تا گرما و خشکی خاک باعث آسیب و مرگ گل نشود. همچنین گرما گلدهی را کاهش میدهد. مناسب ترین میزان دما برای این گل دمایی در حدود 15 تا 30 درجه سانتیگراد است. دقت کنید که دمای بالاتر از 30 درجه سانتیگراد و کمتر از منفی 4 درجه باعث آسیب جدی به سلامت و زیبایی گل می شود.
روش های تکثیر و افزایش گل اطلسی
این گل زیبا از دو روش کاشت بذر و قلمه زنی قابل افزایش است که در این قسمت از مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد.
کاشت بذر
از بهترین روش های تکثیر گل اطلسی کاشت بذر است. برای این منظور گلدانی کم ارتفاع و دهانه بزرگ مناسب است. در مرحله بعد داخل گلدان را با خاک مناسب پر کرده و آبیاری را تا اندازه ای انجام دهید که رطوبت لازم تأمین شود.
بذر را تا فاصله 3 سانتی از یکدیگر روی خاک قرار داده و بعد مقداری از خاک را روی بذرها ریخته و بعد گلدان را با آب اسپری کنید.
در حدود مدت زمان 10 روز پس از کاشت بذر در صورت وجود شرایط مناسب و نور کافی جوانه زنی اتفاق میفتد. بعد از جوانه زنی می توانید به گلدان اصلی یا باغچه وارد کرده و بکارید و معمولاً در مدت زمان سه ماه بعد هم در خرداد به گل می نشیند. توجه داشته باشید که مناسب ترین و بهترین زمان جهت کاشت بذر این گل اواخر فصل زمستان و یا در اوایل فصل بهار است.
تکثیر از طریق قلمه زنی
جهت تکثیر گل اطلسی از طریق روش قلمه زنی گیاه از گلدان خارج کرده و ریشه را بوسیله اسپری آب مرطوب کنید. ریشه ها را از هم جدا کرده و به چند بخش تقسیم کنید و در یک گلدان دلخواه با ترکیبی از شن و خاک برگ بکارید.
بهترین زمان برای این روش اوایل فصل پاییز است. اگر قصد کاشت گل در فصل زمستان داشتید آن را در گلخانه نگه دارید و در فصل بهار قلمه زنی را انجام دهید.
نحوه ی هرس کردن
از روش های هرس اطلسی ها این است که گل های پژمرده را از گیاه جدا کنید. همچنین اگر ساقه ای رشد بیش از اندازه داشته باشد حدودا 10 سانت از ساقه اصلی را نگه داشته و بقیه را برش دهید. این کار به تحریک و رشد و تشکیل گل کمک می کند.
آفات و مشکلات احتمالی در گل اطلسی
از آفات و بیماری های این گل می توان به شت، لار و حشرات دیگر اشاره کرد. تغذیه این آفات از برگ این گل می باشد و سوراخ ها و خطوط نامنظمی با رنگ سفید و کرم روی برگ های این گل ایجاد می کند و باعث ایجاد ظاهر نامناسب می شود.
از دیگر بیماری های قارچی این گل، کپک های خاکستری است که باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی قسمت برگ و ساقه می شود و به پوسیدگی ریشه و در نهایت کمرنگ شدن رنگ برگ ها خواهد شد.
همچنین بیماری های ویروسی باعث بد شکلی و بد رنگی در قسمت برگ ها و عدم رشد و کوتاه ماندن ساقه ها خواهد شد.
سوالات متداول
آیا گل اطلسی برای حیوانات خانگی سمی است؟
خیر این گل هیچ مشکلی برای حیوانات خانگی ندارد و هیچگونه آسیبی برای آنها به همراه نخواهد داشت.
بهترین دما برای رشد گل اطلسی چند درجه سانتیگراد می باشد؟
بهترین دما برای رشد این گل 15 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد.
نحوه ی تکثیر و افزایش این گل به چه صورت است؟
اطلسی ها به دو روش کاشت بذر و قلمه زنی قابل افزایش است.
سخن آخر
گل اطلسی از گل های زیبایی است که بیشتر برای فضای سبز و گلدا و باغچه ها مورد استفاده قرار می گیرد و در کنار شمعدانی ها هم جلوه ی بسیار جذابی دارد. این گل زیبا بومی مناطق آمریکای مرکزی است و در رنگبندی زرد، صورتی، بنفش، قرمز و آبی موجود است که در این مطلب به طور کامل آن را معرفی کرده ایم.
چنانچه ذهنیت جدیدی در این مورد و یا نظر و پیشنهادی در مورد مباحث گل آرایی داشتید با ما به اشتراک بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان همراه باشیم.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید