گیاه فلفل زینتی، بامزه ترین گیاه زینتی
در این مطلب جدید از سری مجموعه معرفی گل ها و گیاهان از وبلاگ آکادمی علی ولی درمورد گیاه جذاب و زیبای فلفل زینتی صحبت خواهیم کرد. در ادامه ما را همراهی کنید.
گیاه فلفل زینتی از بامزه ترین، جذاب ترین گیاهان زینتی و آپارتمانی است که هم در باغچه و هم گلدان قابل رشد و نگهداری است. بهترین مکان برای نگهداری گلدان های این گیاه پاسیو و یا بالکن می باشد. ظاهر این گیاه به شکل ستاره و ارتفاعی در حدود 30 تا 60 سانتی متر دارد. در طول رشد رنگ میوه های عوض می شود. رنگ میوه ی نابالغ سبزرنگ، بعد زرد، نارنجی و در نهایت به رنگ قرمز در می آید.
بعضی از انواع آنها هم هست که رنگ بنفش متمایل به رنگ مشکی دارد. در فرهنگ و زبان انگلیسی به فلفل های شیرین paper و به فلفل های تند chili گفته می شود. اکثر گونه های این گیاه مصرف خوراکی دارد.
لازم به ذکر است که بدلیل تند بودن میوه اين گیاه سعی کنید دور از دسترس کودکان قرار دهید.
از جمله گونه های مشهور گیاه فلفل زینتی می توان به مواردی مانند Chinese Five Color, Black, Sangria وPearl اشاره کرد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleاصول نگهداری از گیاه فلفل زینتی
گیاه فلفل زینتی هم مانند دیگر گل و گیاهان زینتی و آپارتمانی نیازهای مخصوص به خود را داشته و برای حفظ زیبایی و سلامتی میوه های آن باید کاملا اصول مراقبت از آن را رعایت کرد. در این قسمت از مطلب به بررسی این نیازها خواهیم پرداخت.
خاک مناسب برای رشد بهتر گیاه فلفل زینتی
این گیاه به خاکی با زهکشی خوب و مناسب نیاز دارد. ترکیبی از خاک، خاک برگ و کوکوپیت برای این گیاه ترکیب مناسبی است. توجه داشته باشید که کود های حاوی نیتروژن زیاد گل دهی و میوه دهی آن را به تأخیر می اندازد. برای رشد بهتر ریشه و میوه از کودهایی کمک بگیرید که فسفر و پتاسیم آن بیشتر از میزان نیتروژن آن باشد.
نحوه آبیاری کافی و مناسب
خاک فلفل زینتی باید مرطوب بماند. روزانه آن را آبیاری کنید. جهت تأمین رطوبت کافی با آب بدون املاح گیاه را تا زمان میوه دهی روزانه با آب اسپری کنید.
دمای مناسب
بهترین و مناسب ترین دما برای رشد نرمال این گیاه در طول شب دمایی در حدود 13 تا 16 درجه و در طول روز 20 تا 26 درجه می باشد. در صورت افزایش دما و گرم شدن هوا شاخه ها بلند شده و گیاه ظاهری نامناسب پیدا می کند. همچنین باعث پژمردگی و ریزش برگ ها هم خواهد شد که در این صورت باید شاخه ها هرس شوند.
نور لازم برای رشد گیاه فلفل زینتی
این گیاه روزانه حداقل به 4 ساعت نور مستقیم و در ادامه ی روز هم به فضایی روشن نیاز دارد. نور ناکافی باعث تغییر رنگ و ریزش میوه ها، زیاد و نامناسب بودن فاصله بین برگ ها و باریک شدن ساقه ها می شود.
نحوه ی تکثیر و افزایش گیاه فلفل زینتی
فلفل زینتی در فصل بهار به آسانی از روش کاشت بذر و قابل تکثیر است. بذر ها بعد از کاشت به نور کافی نیاز دارند به همین دلیل روی آنها را نپوشانید. دما را در حدود 25 درجه نگه دارید. جوانه زنی بعد از حدودا 20 روز اتفاق می افتد.
آفات و مشکلات مربوط به فلفل زینتی
از جمله بیماریهای احتمالی فلفل زینتی می توان مواردی مانند آنتراکنوز، سوختگی فیتوفتورا و کپک سفید را نام برد که باعث ایجاد آسیب و مشکلاتی برای این گیاه خواهد شد. علائم و نشانه های این مشکلات، ایجاد زخم روی میوه ها، پژمرده شدن و سیاهی روی ساقه ها، لکه و پوسیدگی و… می باشد. از جمله آفات برای این گیاه هم، کنه های قرمز، شته ها، معدنچی برگ و تریپس می باشند.
سوالات متداول کاربران
مناسب ترین دما برای رشد گیاه فلفل زینتی چند درجه می باشد؟
بهترین دما برای این گیاه در طول شبانه روز متفاوت است. در طول شب 13 تا 16 درجه و در طول روز 20 تا 26 درجه می باشد.
بهترین مکان برای نگهداری از گلدان این گیاه کجاست؟
پاسیو، گلخانه و یا بالکن بهترین مکان برای مراقبت از گلدان این فلفل های زیبا و جذاب می باشد.
سخن آخر
گیاه فلفل زینتی از اعضای خانواده گل و گیاهان زینتی است. این گیاه علاوه بر زیبایی، گلدهی و میوه دهی دارد که میوه های آن قابل استفاده و خوراکی می باشد اما اکثر آنها تند می باشد که به همین دلیل بهتر است دور از دسترس کودکان قرار گیرد. رنگ میوه ها به ترتیب در دوران نابالغی سبزرنگ، زرد، نارنجی و نهایتا قرمز می شود. هم در گلدان و هم در باغچه قابل رشد و نگهداری است که به طور کامل در بالا به ارائه اطلاعاتی درمورد آن پرداختیم.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید