معرفی گل اختر، زینت بخش باغ و باغچه
سلام و احترام. در این مطلب از وبلاگ مدرسه گل آرایی علی ولی با معرفی گل اختر مهمان نگاه زیبای شما عزیزان هستیم. در ادمه همراه ما باشید.
گل اختر عضوی از اعضای خانواده اختریان می باشد. این بوته از بوته های بلند، ساعت قوی و محکم با گل هایی دائمی است. دارای ساقه های طولانی، برگ های سبز بزرگ به شکل پارو، دارای رگه و با طول در حدود 40 سانتی متر میباشد.
گل اختر در رنگبندی زرد، نارنجی، قرمز و گاهی به صورت ترکیبی از دو رنگ هستند. در ایران برای دیزاین فضای سبز شهری هم مورد استفاده قرار می گیرند. گل اختر میوه دهی هم دارد، میوه ی آن به شکل کپسول و دارای بذرهای سخت، گرد و گلوله ای شکل است. از ریشه ی آن برای درمان بیماری هایی مانند سوزاک، رفع آب زیر پوست، خونریزی در بینی، تصفیه و پاکسازی خون و…. استفاده می کنند.
این گل زیبا به دلیل داشتن شاخه و برگ زیاد در فضای باز، باغ و باغچه استفاده می شود و اگر خواهان نگهداری آن در منزل هستید باید از گلدان های بزرگ استفاده کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleنیازها و اصول نگهداری از گل اختر
گل اختر هم همانند هر موجود و گل و گیاه طبیعی دارای نیازهای مخصوص به نوع خود می باشد تا باعث حفظ سلامتی، شادابی، طراوت و زیبایی آن شود. در اینجا به نیازها و اصول نگهداری از اختر خواهیم پرداخت.
خاک مناسب برای گل اختر
بهترین و مناسب ترین خاک برای رشد این گل در گلدان، خاک حاصلخیز دارای بافت سبک و همچنین غنی از مواد آلی می باشد. بهترین ترکيب برای کاشت اختر ها، ترکیبی از خاک باغچه، ماسه و کود دامی پوسیده است. توجه داشته باشید که برای کاشت در گلدان و در فضای داخل منزل از استفاده از کود دامی پرهیز کنید.
آبیاری کافی و مناسب
گل اختر به آب زیادی نیازمند است و بستر کاشت آن باید همیشه مرطوب باشد. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی قسمت پیاز و ریشه این گل می شود.
مناسب ترین دما برای گل اختر
اختر ها اصالتاً مربوط به مناطق گرمسیری بوده و هوای سرد در فصل زمستان به گیاه آسیب خواهد زد. بهترین و ایده آل ترین دما برای رشد و و نگهداری از آن دمایی در حدود 20 درجه می باشد.
نور کافی
گل های اختر جهت رشد بهتر به صورت روزانه 6 تا 8 ساعت نور خورشید نیاز دارند. بهترین مکان برای نگهداری گلدان در آپارتمان در پشت پنجره جنوبی و یا بالکن ها می باشد.
نحوه تکثیر و افزایش گل اختر
اختر ها از طریق دو روش کشت بذر و تقسیم ریشه قابل تکثیر و افزایش هستند. البته کشت بذر بدلیل زمان طولانی جوانه زنی رایج نیست. همانطور که گفته شد این گیاه مربوط به مناطق گرمسیری هستند و نسبت به سرما حساسیت دارند. در صورت کاشت در فضای باز باید در فصل زمستان که به شکل غده هستند از خاک جدا کرده و برای جلوگیری از آسیب و سرمازدگی در مکان هایی مانند زیرزمین، انبارهای گرم و خشک و یا زیر ماسه برای کاشت در سال بعد نگه دارید.
تکثیر از طریق تقسیم ریشه
باید در انتخاب ریشه و یا پیاز دقت کافی داشته باشید و پیازهای سالم و متوسط را انتخاب کنید. برای کاشت بوته این گیاه باید در ابتدا خاک را تا عمق و ارتفاعی در حدود 30 سانتی متر را نرم کرده و با یک لایه از کود الی پوشش دهید.
یک سوراخ 7 سانتی ایجاد کرده و ریشه ها را در آن بگذارید، به صورتی که جوانه های آن به سمت بالا قرار بگیرند. سوراخ ایجاد شده را با خاک مناسب پوشش دهید. به صورت کامل آبیاری کرده تا آب اضافی از گلدان خارج شود. بعد از گذشت مدت زمان 45 تا 60 روز گلدهی اتفاق می افتد.
بیماری و یا مشکلات احتمالی برای گل اختر
آفاتی مانند راب، حلزون و یا سوسک ژاپنی از آسیب و جویدن برگ و گل این گیاه لذت می برند. بدترین نوع افت کاترپیلار با نام های دیگر پروانه غلتکی و یا غلتک برگ است. این آفت در حال گذر و تفریح یک تار چسبنده روی برگ از خود می گذارند که باعث می شود برگ از هم باز نشود. درصورت مشاهده باز نشدن برگ ها آن را بررسی کرده و گیاه را طبق مشورت با آب و صابون و یا سموم مخصوص اسپری کنید تا کاملاً درمان شود.
همچنین امکان مبتلا شدن به مواردی مانند قارچ زنگ و ویروس موزائیک هم زیاد است. در صورت مشاهده شاخ و برگ های بیمار، بد شکل و بد رنگ آنها را مورد بررسی قرار دهید و برگ های بیمار و آسیب دیده را حذف نمایید. اما معمولاً مشکل موزائیک باعث مرگ گیاه خواهد شد.
سوالات متداول پیرامون گیاه اختر
بهترین دما برای رشد مناسب گل اختر چند درجه سانتیگراد است؟
ایده آل ترین دما برای رشد مناسب حدود 20 درجه سانتیگراد می باشد.
روش های تکثیر گل اختر چیست؟
این گل به دو روش کشت بذر و تقسیم ریشه قابل تکثیر است که البته کاشت بذر بدلیل جوانه زنی طولانی مدت خیلی رایج نیست.
سخن آخر
گیاه اختر علاوه بر گلدهی، میوه هم می دهد که خواص بسیاری دارد. در مطلب بالا با این گل آشنا شده و اصول مراقبت و همچنین آفات و آسیب های احتمالی را هم مورد بررسی قرار داده ایم. سپاس از نگاه شما که صفحات ما را برای اشنایی با این زیبایی ها انتخاب نموده اید. منتظر نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید