دانستنی هایی در مورد گیاه کردلین یا گوپال (معرفی و شرایط نگهداری)
سلام و احترام. در این مطلب با معرفی گیاه کردلین، یکی دیگر از گل و گیاه زینتی و آپارتمانی در خدمت شما همراهان عزیز آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی هستیم.
گیاه کردلین flaming dragon tree با نام علمی cordyline terminalis گیاهی بسیار جذاب و زیبا با برگ های رنگی و 15 نوع متفاوت می باشد. نام دیگر آن در فارسی اصیل گوپال به معنای گرز و همچنین نام های اژدهای آتشین، پالم، کودلینا هم شناخته می شود. گیاه کردلین درصورت رعایت اصول نگهداری آن رشد خوب و گاهاً رشد تا 4 متر را دارد. خاستگاه این گیاه مناطق جنوب شرقی در آسیا، گینه نو و استرالیا می باشد.
شکل ظاهری آن برگ هایی به شکل نیزه و با رنگهای سبز تیره با کناره های قرمز رنگ و مایل به رنگ صورتی و ارغوانی می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleانواع رایج گیاه کردلین
Indivisa
Manners-suttoniae
Obtecta
Fruticosa
اصول نگهداری گیاه کردلین
گیاه کردلین هم مانند همه گل و گیاهان به رسیدگی نیاز دارد و اصول مختص شرایط خود را دارد که برای حفظ سلامت آن باید تمام شرایط و نکات را رعایت کرد تا به گیاه آسیبی نرسد و رشد مناسب و ایده آلی داشته باشد. به طور کلی گیاه کردلین به رطوبت خوب و کافی، خاک سبک و کوددهی، نور متوسط، دمای معمولی نیاز دارد که به تفکیک به بررسی هرکدام می پردازیم.
میزان و نحوه ی آب دادن به گیاه کردلین
اول اینکه نوع آب مهم است. دقت کنید که برای اکثر گیاهان آپارتمانی آب بدون املاح و کلر مناسب تر است. پس بهترین کار این است که آب را در یک ظرف به مدت 24 ساعت بگذارید تا املاح خارج شده و بعد استفاده کنید.
گیاه کردلین در فصل زمستان به آب زیادی نیاز ندارد و باید بعد از خشک شدن کامل خاک تا ارتفاع 2 سانتی متری به آن آب بدهید و در فصل تابستان و بهار که هوا گرم تر است و دریافت نور و دما هم بیشتر است هروقت سطح خاک خشک شد آبیاری کنید و همچنین اگر متوجه لکه های قهوه ای در نوک برگ ها شدید ممکن است بدلیل آب کم و یا کمبود رطوبت باشد.
خاک مناسب برای گیاه کردلین
گیاه کردلین به خاک سبک که زهکشی خوبی دارد علاقه مند است و رشد خوبی دارد. پس بهترین خاک ترکیبی از پرلیت، پیت ماس، خاک باغچه و ورمی کمپوست و یا ترکیب کوکوپیت، خاک برگ و خاک معمولی می باشد.
کوددهی
کردلین دراوایل فصل بهار تا اواخر فصل تابستان به کود و تغذيه احتیاج دارد. به این منظور از کودهای مخصوص با مشورت برای گل های زینتی و آپارتمانی در هر دو تا سه هفته یک مرتبه استفاده کنید. برای میزان آن از کارشناس مشورت بگیرید.
دمای مناسب برای کردلین
برای کردلین ها مناسب ترین دما برای رشد کافی، دمای معمولی محیط یعنی چیزی بین 18 تا 23 درجه می باشد. دمای پایین تر از 13 درجه قابل تحمل نیست و باعث پوسیدگی در برگ ها خواهد شد. دقت داشته باشید که سرما باعث ریزش و مرگ گیاه خواهد شد پس اگر گیاه خود را در تراس یا حیاط قرار داده اید در هوای سرد به داخل منزل و در محیطی با دمای مناسب تری انتقال دهید.
نور کافی
برای گیاه کردلین نور مستقیم و زیاد اصلاً مناسب نیست و باید نور متوسط و فیلتر شده را تأمین کنید. اگر نور کافی و مناسب در محل مورد نظر ندارید گیاه کردلین را انتخاب نکنید و یا برای تأمین نور آن از لامپ رشد استفاده کنید. رنگ پریدگی این گیاه اول بدليل نور کم و ناکافی و بعد ممکن است بدلیل تغذیه باشد.
رطوبت مناسب برای کردلین
کردلین ها به رطوبت بالا با میزان 70 تا 90 درصد علاقه مندند و بهتر است از روش جزیره و یا از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید. و همچنین می توانید در کنار گیاه یک ظرف پراز آب قرار داده تا رطوبت مورد نیاز را تأمین کند و یا اگر گل و گیاهان را به صورت گروهی در یک قسمت قرار داده اید بهترین جا برای گذاشتن گلدان کردلین در وسط و مرکز آنهاست تا رطوبت کافی به آن برسد.
زمان تغییر گلدان
کردلین به صورت سالیانه به گلدان جدید نیازی ندارد و هر زمانی که متوجه شدید که فضا برای ریشه حاکم است و یا گیاه از سرحالی کامل درآمده باید گلدان را عوض کنید. معمولاً درهر 2 تا 3 سال می باشد.
تمیز نمودن برگ های گیاه کردلین
تمیز کردن این گیاه به فتوسنتز با نور کمک می کند. گیاه را با یک دستمال مرطوب شده از آب بدون کلر یا گاهاً شیر رقیق شده به آرامی تمیز کنید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان برای تمیز کردن گیاهان از براق کننده ها استفاده نشود.
نحوه ی تکثیر کردن گیاه کردلین
گیاه کردلین با روش های قلمه، پاجوش و بذر قابل افزایش و تکثیر است. البته روش های قلمه و پاجوش از بذر بهتر و مناسب تر است.
روش تکثیر گیاه کردلین از طریق قلمه
اگر خواهان تکثیر و افزایش گیاه خود با روش قلمه هستید باید در ابتدا یک ساقه ی سالم، جوان را انتخاب کرده و با چاقوی ضدعفونی شده و تمیز در زیر برگ را برش دهید و قلمه ها برای ریشه دهی یا در آب و یا گلدان با خاک سبک و مرطوب بگذارید و بعد از گذشت مدت زمان 2 هفته ای معمولاً ریشه خواهند زد و زمانی که ریشه ی قلمه ها به دو تا سه سانت رسید آن را در بستر کاشت با خاک زهکشی شده و رطوبت کافی و نورغیرمستقیم را فراهم کنید.
تکثیر کردلین از طریق پاجوش
این روش یکی از بهترین روش های تکثیر برای این گیاه است. کردلین ها در ریشه ی خود ریزوم دارند که بعد از گذشت مدت زمانی در صورت رشد خوب و نرمال پاجوش هایی تولید می کنند. با خروج گیاه از گلدان با یک چاقوی ضد عفونی شده پاجوش از گیاه کردلین مادر جدا کرده و آن را در یک گلدان دیگر بکارید.
تکثیر از طریق بذر
برای استفاده از این روش باید بذر این گیاه را تهیه کنید و در خاکی سبک بریزید و در ارتفاع نیم تا یک سانتی روی بذرها را کمپوست یا پیت ماس پوشش داده و آبیاری کنید و درجایی با نور متوسط قرار دهید. برای انتقال به گلدان اصلی زمانی که جوانه های شما 8 تا 10 سانتیمتر شدند اقدام کنید.
مشکلات گیاه کردلین
گیاه کردلین هم مثل بقیه گیاهان دیگر اگر شرایط درستی نداشته باشد ممکن است دچار مشکلات و بیماری هایی شود که در صورت مشاهده هرگونه علائمی باید نسبت به درمان آن اقدام کنید.
چنانچه متوجه سوختگی برگ ها شدید ممکن است بدلیل کمبود رطوبت و یا آب املاح دار و یا حساسیت کردلین به فلوراید و کلر در آب برای رفع این مشکل باید آبی که به مدت 24 ساعت در محیط باشد استفاده کنید. اگر برگ های کردلین پوسیده و یا دچار ریزش شدند ممکن است بدلیل آب زیاد باشد به همین خاطر آبیاری را قطع و تعداد را کم کنید.
دلیل رنگ پریدگی و یا زرد شدن برگ ها کمبود نور یا استفاده افراطی از کود و یا وجود افت شپشک اردالود و یا تارعنکبوتی و بیماری است که باید برای درمان لازم و مناسب آن اقدام کنید.
دلیل چروک شدن برگ ها در گیاه کردلین دریافت رطوبت کمتر در دمای 24 درجه و یا دمای کمتر از 13 درجه باعث سوختگی و چروکی و خشکی در برگ ها می شود.
سوالات متداول
بهترین میزان رطوبت برای گیاه کردلین چند درصد می باشد؟
مناسب ترین میزان رطوبت برای گیاه کردلین 70 تا 90 درصد می باشد.
مناسب ترین دما برای گیاه کردلین چند درجه است؟
بین 18 تا 23 درجه سانتی گراد.
بهترین ترکیب خاک برای گیاه کردلین چه می باشد؟
خاکی با زهکشی مناسب و ترکیبی از پرلیت، پیت ماس، خاک باغچه و ورمی کمپوست و یا ترکیب دیگر کوکوپیت، خاک برگ و خاک معمولی.
روش های تکثیر گیاه کردلین چیست؟
گیاه کردلین از سه روش قلمه، پاجوش و بذر انجام می شود.
سخن آخر
گیاه کردلین که در فارسی اصیل با نام گوپال معروف است، یکی دیگر از گیاهان زینتی است. این گیاه بومی مناطق جنوب شرقی آسیا و استرالیا و گینه نو است. گیاه کردلین برگ هایی به شکل نیزه با رنگ های سبز تیره، قرمز، صورتی و ارغوانی و یا دو رنگ است.
در این مقاله به طور کامل به معرفی و شرایط و اصول مراقبت و نگهداری و همچنین نحوه ی تکثیر آن بیان شده است. سپاس از اینکه صفحات ما را برای مطالعه انتخاب کرده اید و درصورت اینکه نظر یا پیشنهادی داشتید با ما و دیگر همراهان به اشتراک بگذارید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید