گیاه زاموفیلیا یکی دیگر از اعضای خانواده گیاهان زینتی و آپارتمانی
سلام. لحظاتتون به زیبایی نقاشی های خداوند. دراین مطلب جدید از وبلاگ آکادمی علی ولی با معرفی گیاه زینتی و زیبا یعنی گیاه زاموفیلیا همراه شما عزیزان هستیم.
زاموفیلیا یکی از بهترین و زیباترین و خاص ترین گیاهان زینتی و آپارتمانی با سازگاری بالا است. دوام و سازگاری بالا این گیاه را محبوب و پرطرفدار کرده است.
زاموفیلیا اصالتاً مربوط به مناطق جنوبی و شرقی آفریقا می باشد. این گیاه مثل بعضی از کاکتوس آب را ذخیره کرده و به روش CAM فتوسنتز می کند، به این معنا که در طول روز منافذ گیاه بسته شده و در شب دی اکسید کربن را جذب می کند. ارزش مادی گیاه زاموفیلیا نسبت به دیگر گیاهان آپارتمانی بیشتر می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleانواع گیاه زاموفیلیا
3 نوع از این گیاه وجود دارد:
- ابلق
- بلک
- سبز
نیازها و اصول نگهداری از گیاه زاموفیلیا
درست است که این گیاه از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است اما نیازهای خاص خود را دارد که باید آن ها را رعایت کنید تا شاهد زیبایی و سلامتی آن باشید. در این قسمت به آن نیازها خواهیم پرداخت:
خاک مناسب برای گیاه زاموفیلیا
از دلایل ایجاد آسیب و یا مرگ احتمالی ریشه ی این گیاه می تواند آبیاری زیاد و یا خاک سنگین و نامناسب باشد. خاک زاموفیلیا باید زهکشی کافی و مناسبی داشته باشد. خاک گیاه کاکتوس بسیار سبک بوده و برای این گیاه هم بسیار مناسب می باشد. همچنین می توانید لایه زیرین خاک گلدان را شن ریخته و بعد با ترکیبی از خاک برگ، پرلیت و کوکوپیت آن را پر کنید.
کوددهی
گل و گیاهان هم مانند هر موجود زنده ای علاوه بر آب و خاک به مواد مغذی و تقویتی هم نیاز دارد. زاموفیلیا هم در هر ماه یک مرتبه با مشورت با کارشناس مربوطه به کودهای مناسب و مخصوص به خود نیاز دارد.
میزان آبیاری و رطوبت مناسب
آبیاری زیاد تنها نقطه ضعف گیاه زاموفیلیا است و باعث آسیب به ریشه ی آن می شود. بهترین زمان برای آبیاری زمانی است که تا یک سانتی متری خاک گیاه خشک شده باشد. آبیاری به صورت منظم برای این گیاه بسیار مهم است.
نور مناسب و کافی
این گیاه به محيط روشن و نور غیر مستقیم علاقه مند است. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه، پنجره ی جنوبی می باشد. نور مستقیم باعث زرد و خشک شدن برگ ها خواهد شد. البته گیاه زاموفیلیا از آنجا که سازگار است در نور کم هم دوام آورده اما نور کم باعث باریکی در قسمت ساقه شده و رشدی که در نور کافی دارد را نخواهد داشت.
دمای مناسب
این گیاه آپارتمانی به دمای معتدل علاقه مند است. بهترین و ایده آل ترین دما برای رشد گیاه زاموفیلیا در شب دمایی در حدود 20 تا 22 درجه و در روز حداکثر 29 درجه سانتیگراد است. در روزهای گرم تابستان باید از فاصله ی 45 سانتی متری روی گیاه اسپری آب انجام دهید. اسپری کردن در نور مستقیم باعث آسیب به گیاه می شود،بهترین زمان برای اسپری صبح زود و یا عصر می باشد.
گلدهی زاموفیلیا
اگر تمام شرایط ایده آل برای گیاه زاموفیلیا فراهم باشد، گل های کرم رنگ و زیبا خواهد داد.
نحوه ی تکثیر و افزایش زاموفیلیا
جهت تکثیر این گیاه چند روش مانند پاجوش، تقسیم ریزوم یا پیاز و قلمه زنی وجود دارد که ساده ترین آن کشت پاجوش می باشد.
یک ساقه را از قسمت پایین گیاه جدا کرده و در آب بگذارید تا ریشه زنی اتفاق بیفتد. هر 3 تا 4 هفته آب را عوض کنید و بعد از رشد ریشه آن را در خاک مناسب این گیاه بکارید.
نکات مهم جهت نگهداری گیاه زاموفیلیا
هرس کردن این گیاه اختیاری بوده اما بهتر است که در طول سال یک مرتبه هرس شده و برگ های آسیب دیده، زرد، خشک و سوخته را قطع کنید.
یکی از دلایل قهوه ای رنگ شدن برگ ها آبیاری بيش از اندازه و یا خشکی می باشد.
با بیرون زدن ریشه های های از زیر گلدان باید گلدان را عوض کنید.
سوالات متداول پیرامون زاموفیلیا
بهترین دما برای رشد گیاه زاموفیلیا چند درجه سانتیگراد است؟
بهترین و مناسب ترین دما در شب دمای 20 تا 22 درجه و در طول روز حداکثر 29 درجه ی سانتیگراد می باشد.
روش های تکثیر زاموفیلیا چیست؟
این گیاه زیبا از طریق سه روش پاجوش، تقسیم ریزوم و قلمه زنی قابل تکثیر است که ساده ترین آن کاشت پاجوش می باشد.
سخن آخر
گیاه زاموفیلیا یکی از زیباترین و خاص ترین گیاهان زینتی و آپارتمانی می باشد. این گیاه از گیاهان بادوام و سازگار است و گزینه ی عالی برای نگهداری و زیبایی بخش منزل و محل کار است. اصالت آن به مناطق جنوبی و شرقی کشور آفریقایی برمی گردد. در مطلب بالا نیازها و اصول مراقبت از این گیاه را به طور کامل توضیح داده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما همراهان قرار گرفته باشد.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید