معرفی برگ سیکاس و جایگاه آن در گل آرایی
برگ ها با رنگ سبز و آرامش بخشی که دارند از ضروریات گل آرایی و دیزاین گل ها است و روح و نشاط بینظیری به آن ها می بخشد. در این مطلب از وبلاگ آکادمی علی ولی به معرفی کامل برگ سیکاس زیبا خواهیم پرداخت. در ادامه همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleبرگ سیکاس چیست؟
گیاه سیکاس، گیاهی گرمسیری و اصالتاً مربوط به مناطق گرم کشور ژاپن است که در مناطق سرد از آن به عنوان گیاه زینتی و آپارتمانی هم مراقبت می شود.
رشد بسیار کندی دارد، به طوری که در طول هر سال نهایت فقط یک شاخه با برگ هایی زیاد و پر در آن رشد می کند.
شکل ظاهری برگ سیکاس
برگ سیکاس با تنه ای ضخیم و برگ هایی بلند با رشد آهسته می باشد. این گیاه تولید بذر دارد اما هیچ میوه یا گلی ندارد. نگهداری بسیار آسانی دارد.
بهترین و مناسب ترین زمانی که می توان این گیاه زیبا را کاشت، اواخر فصل پاییز و یا اوایل فصل بهار می باشد. رشد آن در زمین بیشتر از داخل گلدان است.
نگاهی بر تاریخچه برگ سیکاس
سیکاس ها بسیار قدیمی و اصیل هستند، به طوری که معمولاً به آنها لقب فسیل زنده هم تعلق میگیرد، چرا که طبق گفته های موجود از زمان دایناسورها بوده اند.
این گیاه زیبا از آن دسته گیاهان همیشه سبز است که در خاک های شنی و سنگی رشد خوبی دارند.
نکته ی جالب توجه این است که سیکاس ها دارای نر و ماده هستند. نوع نر آن تولید کننده ی مخروط های گرده و ماده ی آن تولید کننده بذر می باشند.
مشهورترین نوع این گیاه، سیکاس رولوتا است.
انواع برگ سیکاس
سیکاس انواع متفاوتی و در حدود سیصد نوع دارد که در این قسمت به چند نمونه از مشهور ترین آنها اشاره خواهیم کرد. از جمله معروف ترین آنها رولوتا است.
رومفی
رشد برگ سیکاس مانند درخت است و گاهی رشد تا پنج متر دارد.
کیریکینالیس
این نمونه اصالتاً مربوط به هندوستان و به درخت شباهت دارد و رشدی در حدود سه متر دارد.
نوع متروکسایلون ساگو
این نمونه برعکس رولوتا یک نخل واقعی و عضوی از خانواده نخلها می باشد. سیکاس ها ظاهری شبیه به نخل و ارتباط نزدیکی با درخت کاج دارد.
نیازها و روش های مراقبت از گیاه سیکاس
مراقبت از برگ سیکاس کار آسانی است اما مانند هر گل و برگ دیگری یک سری نیازهای مخصوص به خود را دارد. این درختچه با دوام در برابر محیط گرم است اما آفتاب شدید به آن آسیب خواهد زد.
رطوبت مورد نیاز را یا با اسپری آب و یا به شکل جزیره ای و زیر گلدانی بدون تماس مستقیم با گلدان تأمین کنید.
سیکاس ها به آبیاری و یا زهکشی نامناسب و ناکافی حساسیت دارد. بهتر است که از گلدانی با جنس سفال استفاده کنید.
آبیاری کافی
برگ سیکاس تا اندازه ای توان تحمل خشکی را دارد و به خاک مرطوب علاقه مند است. بهترین زمان جهت آبیاری زمانی است که خاک خشک شود. آبیاری زیاد به پوسیدگی ریشه و گاهاً مرگ گیاه می انجامد. در فصل زمستان بدلیل استراحت گیاه آبیاری را کاهش دهید.
خاک مناسب برگ سیکاس
نوع خاک برای آن زیاد مهم نیست و فقط به زهکشی مناسب نیاز دارد. خاک آن بهتر است که شنی مقوی و مغذی و دارای PH اسیدی و یا خنثی باشد.
در فصل تابستان بهتر است که روی خاک مالچ پاشیده شود اما در فصل زمستان باید از سطح خاک جمع شود تا آب به سرعت تبخیر شود.
کود دهی
بهتر است برای سلامتی و تقویت گیاه یک مرتبه ماهی یک مرتبه در فصول رشد یعنی فصل بهار و پاییز طبق مشورت با کارشناس مربوطه و رعایت دستور العمل با کود محلول در آب گیاه را تقویت کنید.
نور مناسب و کافی
برگ سیکاس به محیطی نورگیر علاقه مند است، نور مستقیم خصوصاً آفتاب عصر تابستان باعث پژمردگی و یا سوختگی در برگ ها خواهد شد.
از طرف دیگر سایه و کمبود نور هم باعث کم پشتی و بیماری در برگها می شود.
بنابراین بهترین مکان جهت نگهداری از گلدان سیکاس پنجره های قسمت شرق، غرب و جنوبی است.
دمای مناسب
گیاه سیکاس به محیط گرم و مرطوب علاقه مند است و به هوای سرد حساسیت دارد. دمای منفی 6 درجه سانتی گراد باعث آسیب به گیاه می شود.
اگر در منزل از آن مراقبت می کنید به تغییرات دمایی توجه داشته باشید زیرا نوسانات دما باعث آسیب های احتمالی و مرگ گیاه خواهد شد.
روش های تکثیر گیاه سیکاس
معمولاً تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر و قلمه زنی انجام می گیرد. اما این کار هم خیلی طول می کشد و هم همیشه موفق نیست.
مورد دیگر این است که در صورت شرایط مناسب در کنار آن یک پاجوش تولید می شود که می توان آن را با چاقو یا قیچی تیز و تمیز از گیاه جدا کنید. قبل از کاشت چند روز در سایه بگذارید و بعد در خاکی شبیه به خاک اصلی و مادر بکارید.
آیا برگ سیکاس سمی است؟
بله این برگ در صورت بلع توسط انسان یا حیوانات سمی می باشد و باعث ایجاد علائمی مانند آبریزش بینی، دهان، استفراغ، درد شکم، کوفتگی، تشنج و یا حتی گاهی مرگ می شود.
بنابراین اگر در منزل کودک یا حیوان خانگی دارید کاملا احتیاط کنید و دور از دسترس آنها قرار دهید تا خدایی ناکرده دچار مشکل نشوید.
مشکلات و آفات احتمالی برگ سیکاس
معمولاً آفات و بیماری خاصی سیکاس ها را تهدید نمی کند اما گاهی شپشک و یا کنه های تارعنکبوتی باعث ایجاد مشکل می شود.
شپشک ها
از آفات گیاه سیکاس می توان به حمله ی شپشک ها اشاره کرد که با تغذیه از شیره ی گیاه زیر برگ ها باعث زرد شدن برگ ها می شود. برای درمان برگ های بیمار را از گیاه جدا کنید.
کمبود مواد ضروری و تقویتی در خاک
کمبود منیزیم و منگنز در خاک باعث زرد شدن برگ های سیکاس خواهد شد، طبق مشورت با استفاده از یک کود تقویتی و مناسب گیاه را تقویت کنید.
کوددهی بیش از اندازه
زیاده روی در کود دهی باعث زرد شدن در برگ و ساقه می شود.
کنه تار عنکبوت
چنانچه در قسمت نوک برگ ها لکه های قهوهای رنگ را مشاهده کردید احتمال وجود کنه تار عنکبوت وجود دارد که با تغذیه از گیاه باعث ضعیف شدن آن می شوند.
سوالات متداول شما پیرامون سیکاس
آیا برگ سیکاس سمی است؟
بله این گیاه سمی است و دانه های سمی ترین بخش آن است و باعث ایجاد حساسیت، شکم در، استفراغ و حتی مرگ خواهد شد. به همین دلیل باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار گیرد.
مناسب ترین دما برای نگهداری از این گیاه چند درجه است؟
این گیاه به هوای گرم علاقه مند است و دمای منفی 6 درجه باعث ایجاد آسیب خواهد شد.
سخن آخر
همانطور که در بالا گفته شد برگ ها از ملزومات گل آرایی هستند و سبزی آنها رنگ و بوی زیبایی به گل ها می بخشد و به نوعی مکمل گل ها در گل آرایی هستند. از جمله این برگ ها، برگ سیکاس است. این برگ بومی کشور ژاپن می باشد. این گیاه سبز هیچ میوه و یا گلی ندارد و نگهداری آسانی دارد.
در این مطلب به طور کامل آن را معرفی کرده ایم. چنانچه سؤال و یا پیشنهادی در مورد مباحث گل ها و گیاهان و یا گل آرایی وداشتید با ما در ارتباط باشید.
لطف تجربه خودتون در رابطه با استفاده از این برگ در دیزاین و دکور در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بذارید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید