معرفی گل پامچال، گل بهاری + روش های تکثیر و نگهداری در خانه
گل پامچال یکی از قشنگ ترین گل های بهاری و نوروزی و رنگین کمانی با تنوع بسیار است که گاهی برای دیزاین سفره هفت سین هم استفاده می شود.
موارد استفاده دیگر از این گل جذاب دیزاین دکوراسیون داخلی و بیرونی و یکی از اعضای گل و گیاه زینتی و آپارتمانی هم می باشد که یک فضایی زیبا و چشم نواز را به فضا می بخشد.
در این مطلب از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی بیشتر با این گل جذاب بهاری آشنا خواهیم شد. همراه ما باشید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleگل پامچال چیست؟
پامچال زیبا از دسته گیاهان علفی و اکثراً متعلق به نواحی آب و هوایی معتدل مثل اتیوپی، نواحی جنوب آمریکا و اندونزی می باشد.
در مکان هایی مانند باغچه ها امکان پرورش این گل به شکل چندین ساله هم وجود دارد.
از نظر شکل ظاهری دارای گل های ریز و یا بزرگتر و در رنگبندی متنوع مثل زرد، قرمز، صورتی، سرخابی، زرشکی، آبی، نارنجی و آبی روشن و تیره می باشند.
انواع گل پامچال
این گل زیبای بهاری دارای انواعی درحدود 400 گونه ی متفاوت است که به چند مورد از زیباترین و مهم ترین آنها می توان به پامچال های گل درشت، هفت رنگ، چینی، گوشتی، باغی، زرد، لرستانی سرمایی و….. اشاره کرد.
نکات مراقبتی گل پامچال
وجود گل و گیاهان زینتی سالم و زیبا در منزل و محیط کار بسیار آرامش بخش است. گل پامچال هم مانند دیگر گیاهان نیازهای مخصوص خود را دارد که برای مراقبت از آن باید نکات آن را رعایت کرد.
خاک مناسب پامچال ها
خاک یکی از مهم ترین موارد برای سلامت و رشد گل ها و گیاهان باکیفیت است که با توجه به نوع و نیاز هر گل و گیاه باید رعایت شود.
خاک مناسب باید قدرت جذب داشته باشد و اکسیژن کافی را برای ریشه فراهم کند وگرنه به ریشه آسیب جدی وارد می کند. بهترین خاک برای این گل ترکیبی از پیت ماس، خاک برگ و پرلیت می باشد.
کود دهی
بعد از گذشت مدت زمانی خاک برای ادامه رشد به مواد مغذی نیاز دارد. با مشورت و نوع کیفیت خاک باید کود دهی با کود های مناسب حاوی پتاسیم، نیتروژن و آهن انجام شود.
آبیاری پامچال
از نکات مهمی که درمورد مراقبت از همه ی گل و گیاهان طبیعی مدنظر می باشد میزان آبیاری متناسب با آن است. گل های پامچال نسبت به خشکی حساسیت دارد و به طور روزانه به آب نیاز دارد. و همچنین بدلیل ظرافت گل و برگ های آن اسپری آب انجام دهید.
دمای مناسب
پامچال ها در برابر هوای سرد مقاومت خوبی دارند. بهترین و مناسب ترین دما برای رشد گل پامچال دمای 12 تا 15 درجه و مناسب ترین دما برای گل دهی 5 تا 7 درجه می باشد. دمای بالاتر از این باعث پژمردگی و مرگ آن می شود.
نور کافی و مناسب
گل پامچال جهت رشد مناسب خود به نور زیاد و غیر مستقیم نیازمند است تا آسیبی به برگ ها نرسد. بنابراین بهترین جا برای نگهداری از آن پشت پنجره ها می باشد.
روش های تکثیر گل پامچال
این گل زیبا و بهاری از طریق سه روش کاشت بذر، تقسیم بوته و پاجوش قابل تکثیر و افزایش است که در اینجا به صورت جداگانه می پردازیم.
کاشت بذر
جهت استفاده از این روش باید در ابتدای فصل پاییز اقدام کنید. بذرها را باید در عمق 12 تا 15 سانتی در خاک بکارید. و در اوایل فصل بهار بعد از جوانه زنی آنها را به گلدان و محل مورد نظر خود انتقال دهید.
تقسیم بوته
جهت استفاده از این روش تکثیر باید در فصل پاییز بعد از آبیاری آن را از خاک درآوردید تا آرام ریشه ها و بوته ها بدون آسیب جدا شود و هر کدام را به طور جداگانه در یک گلدان حاوی خاک سبک بکارید.
پاجوش
از دیگر روش های ساده تکثیر این گل روش پاجوش می باشد. پاجوش ها باید سالم باشند. جهت استفاده باید ریشه گیاه را در یک گلدان دیگر بکارید.
گلدهی گل پامچال
به طور کلی اوایل فصل بهار می باشد اما زمان دقیق گلدهی پامچال ها به شرایط متفاوتی بستگی دارد. به طور مثال در فضای گلخانه ای و در دمای پایین مثل 10 درجه یا پایین تر جوانه زنی اتفاق می افتد.
زمان تعویض گلدان
این گل ها عمر کوتاهی دارد و به تعویض گلدان نیازی نیست. اما اگر گاهی بدلایلی قصد تعویض گلدان را داشتید، گلدان مناسبی را از خاک و کود متناسب با نیاز گل پر کنید و باتوجه به زهکشی مناسب، سپس گل را در گلدان بگذارید.
آفات و بیماری در گل پامچال
گل پامچال هم مانند دیگر گل و گیاهان گاهی دچار مشکل، آفت و بیماری می شود که باید باتوجه به علت مشکل با مشورت برای درمان آنها اقدام کرد.
ازجمله آفاتی که برای گل پامچال وجود دارد مواردی مثل مگس سفید، حلزون می باشد که برای از بین بردن آنها طبق مشورت با کارشناسان به میزان کم از سم استفاده کنید.
ايجاد کنه و شته ها هم معمولاً با آب و صابون رفع می شوند. بیماریهای شایع در گل پامچال هم به وجود لکه روی برگ ها و قارچ می باشد.
زرد شدن برگ ها که از طریق کود آهن درمان می شوند.
سوختگی در کناره های برگها که گاهی بدلیل آبیاری زیاد و یا کمبود منیزیم ایجاد می شود.
عدم تناسب و بزرگ شدن برگ های گل پامچال گاهی می تواند بدلیل نیتروژن و یا افزایش دما باشد.
خواص درمانی پامچال
خواص درمانی پامچال ها افزون بر زیبایی دارای خواص درمانی هم می باشد که باید طبق مشورت با پزشک استفاده شود. برخی از این خواص درمانی عبارتند از:
- درمان میگرن و تسکین سردرد ها تسکین و درمان درد عضلانی و کوفتگی بدن
- درمان افسردگی و کاهش استرس و مشکلات روحی
سؤالات متداول کاربران پیرامون این گل زیبا
گل پامچال خواص درمانی و دارویی دارد؟
بله این گل افزون بر زیبایی به اشکال مختلف دمنوش و روغن خواص درمانی هم دارد و بر بیماری ها مؤثر می باشد که در این مقاله به مهم ترین موارد آن اشاره کردیم!
روش های تکثیر گل پامچال چیست؟
گل پامچال از سه طریق کاشت بذر، پاجوش و تقسیم بوته قابل افزایش است. برای مشاهده توضیحات کامل اینجا کلیک کنید
دمای مناسب برای این گل چند درجه سانتیگراد است؟
بهترین دما برای رشد 12 تا 15 و بهترین دما برای گلدهی 5 تا 7 درجه سانتیگراد می باشد.
سخن آخر
گل پامچال یکی از گل های بسیار زیبا و جذاب زینتی و آپارتمانی است. این گل به عنوان گل بهاری و نوروزی برای دیزاین سفره هفت سین و دکوراسیون بیرونی و داخلی هم مورد استفاده قرار میگیرد. این گل رنگین کمانی با گل های ریز و بزرگتر و با رنگ های متنوعی مثل زرد، قرمز، صورتی، سرخابی، زرشکی، آبی، نارنجی و آبی روشن و تیره موجود می باشد.
در این مطلب به طور کامل به معرفی این گل بهاری و نوروزی زیبا پرداخته شد. امیدواریم مطالب مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد. نظرات و پیشنهادات خود را برای هرچه بهتر شدن مطالب با ما به اشتراک بگذارید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید