گل قهر و آشتی و روش های نگهداری (لطفاً به من دست نزن!)
سلام خدمت تمامی هنرمندان و مخاطبان آکادمی علی ولی؛ این بار با معرفی گل قهر و آشتی در خدمت شما عزیزان و همراهان هستیم. گل قهر و آشتی با نام دیگر “میموزا پودیکا” و نام انگلیسی sensitive plant یکی از گل های بوته ای، رونده، عجیب و با حساسیت بالاست. اما انتخاب خوب و مناسبی برای نگهداری در منزل و محیط کار می باشد.
گل میموزا پودیکا اصالتا به مناطق گرم در آمریکای جنوبی و مرکزی تعلق دارد از نظر ظاهری برگ های مستطیل شکل با پرز های حساس به لمس، دما و حرکت و حاشیه دار است. نام این گل از یونان آماده است و دلیل نامگذاری این گل این است که با یک لمس کم خود را جمع کرده که اصطلاحاً قهر کرده و بعد از چند دقیقه دوباره به حالت اولیه برمیگردد.
گل قهر و آشتی دارای ساقه های نازک، لطیف، منعطف و شکوفه های ریز و گلبرگ های سوزنی با رنگ صورتی خیلی ملایم و جذاب است. نام های دیگر این گل گیاه حساس، فعال، خجالتی، خواب آلود و به من دست نزن است.
باز و بسته شدن از ویژگی های بارز آن است. این ویژگی حساس بودن به لمس خصوصاً برای کودکان بسیار جذاب است، فقط نباید به طور افراطی آن را تحریک کنید.
دو حرکت اصلی این گیاه حالت جمع شدگی در برابر تحریک با لمس، تکان و لرزش، گرما و وزش باد است.
حرکت بعدی واکنش نشان دادن به نور و کاهش دمای روزانه است که با دیدن نور دوباره باز خواهند شد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleاصول نگهداری از گل قهر و آشتی
نور و آب کافی برای گل قهر و آشتی بسیار اهمیت دارد و باید اصول مناسب و مخصوص نگهداری از آن را کاملاً رعایت کرد.
بهترین و مناسب ترین خاک برای گل قهر و آشتی
گل قهر و آشتی به ترکیب خاکی به زهکشی مناسب نیازمند است که بتواند میزان کافی آب را نگه دارد. دو قسمت خاک رس، دو قسمت ذغال سنگ و یک قسمت شن برای پرورش این گل ترکیب مناسبی خواهد بود.
گلدان مناسب
برای کاشت گل قهر و آشتی باید گلدانی را به کار بگیرید که قدرت زهکشی عالی داشته باشد و مورد بعدی سایز مناسب است تا ریشه ها به هم فشاری وارد نکنند.
باید رطوبت را به میزان کافی در خود نگه داشته و اجازه ی خشک شدن بیش از اندازه را ندهد.
نور کافی
گل قهر و آشتی برای بسته نشدن و شکوفه دادن به نور کافی نیازمندند. سعی کنید که گل خود را کنار یک پنجره ی کاملاً آفتابی قرار دهید. پنجره هایی با دریافت نور از شرق و پشت به سمت جنوب بهترین محل برای قرار دادن گلدان است.
مناسب ترین دما
گل قهر و آشتی افزون بر دریافت نور و گرمای کافی برای رشد سالم و گلدهی مناسب به دمای 21 تا 30 درجه سانتیگراد نیاز دارد.
میزان بالای رطوبت
محیط های خشک برای گل میموزا پودیکا مناسب نیستند و باید رطوبت کافی را تأمین کنید اگر احساس میکنید که در منزل رطوبت کافی ندارید می توانید از دستگاه بخور کمک بگیرید.
آبیاری قهر و آشتی
این گل باید رطوبت کامل داشته باشد برای این موضوع می توانید به خاک آب بدهید و اجازه خروج آب اضافه را بدهید. اجازه ی خشکی کامل را هم برای خاک ندارید. به طور کلی آب دادن به گیاه به عواملی مثل فصل سال، اوضاع آب و هوا و سایز گیاه و گلدان دارد.
کود مناسب گل قهر و آشتی
گل قهر و آشتی با کودهایی با پتاسیم بالا نیاز دارد. کودهای گیاهی گوجه فرنگی برای گل این گل بسیار مناسب است که هم سوخت گیاه و هم انرژی آن از پتاسیم موجود در آن تأمین خواهد شد.
تکثیر گل قهر و آشتی با قلمه زنی
تکثیر گل قهر و آشتی از طریق کاشت دانه های آماده به راحتی صورت می گیرد. اما دو روش قلمه زدن و کاشت بذر وجود دارد که در این قسمت مورد بررسی قرار می دهیم.
تا حد ممکن از کاشت این گل در مسیرهای پر رفت و آمد خودداری کنید.
قلمه زدن
قلمه زنی محرکی برای رشد گل قهر و آشتی است که معمولاً با برش زدن ساقه صورت می گیرد. اگر خواهان تکثیر از طریق قلمه زدن هستید باید تا بالغ شدن غلاف گیاه صبور باشید. بهتر است دانه ها در فصل بهار کاشته شود چون نور و دمای مورد نیاز کاملاً دردسترس است. برای این کار باید یکی از شاخه های جوان و سالم و شاداب با یک گره برگ را از پایین گره آن جدا کنید. قلمه را در بستر ماسه مزطوب کاشته و تا زمانی که ریشه دار شدند قلمه را مرطوب نگه دارید. برای حفظ این رطوبت روی آن را با یک نایلون پوشش دهید و بعد از جوانه زنی آن را به گلدان اصلی منتقل کنید.
کاشت بذر
روش کاشت بذر برای تکثیر گل قهر و آشتی رایج ترین روش است. برای استفاده از این روش یا باید بذر باکیفیت را به صورت اماده تهیه کرده و یا در فصول گلدهی خودتان بذرها را جمع آوری کنید. یک شب در آب ولرم خیس کنید، با این کار قدرت جوانه و سبز شدن بالا می رود و سپس در سطحی از ماسه، خزه و پرلیت کاشته و تاحدود لایه نیم تا یک سانتی متری را با خاک پوشش دهید. توجه داشته باشید که روی گلدان را با یک نایلون پوشش دهید چون باید تا زمان جوانه زدن رطوبت را حفظ کنید.
در این روش معمولا بعد از 14 تا 21 روز بذرها جوانه خواهند زد. در این زمان قوی ترین جوانه های خود را برای کاشت در گلدان اصلی انتخاب کنید، بعد از چند روز شاهد اولین برگ از گل قهر و آشتی خواهید بود.
بیماری های گل قهر و آشتی
ازجمله آفات اصلی گل قهر و آشتی، شپشک اردالود، کنه، شته و تریپس هستند که موجب حمله به این گل خواهند شد.
از دیگر مشکلات درگیر کننده ی این گل بیماری های ویروسی است. حتماً گیاهان سالم را از گیاهان بیمار جدا کنید تا از سرایت بیماری پیشگیری شود. اصلی ترین آفت برای این گل زیباحشره های گیاهی به شکل نقطه ی قرمز است.
رطوبت افراطی باعث بیماری های قارچی خواهد شد که برای پیشگیری از این بیماری های گیاه باید در مکانی با جریان هوای مناسب و رطوبت به میزان لازم قرار بگیرد.
دلیل تغییر رنگ برگ های گل قهر و آشتی به رنگ زرد و ریزش برگ ها معمولاً به دلیل آبیاری زیاد یا خشک شدن است که باید به دمای آن در فصول متفاوت توجه داشته باشید.
سوالات متداول
علت نامگذاری این گل به گل قهر و آشتی چیست؟
بدلیل حساسیت پرزهای گل قهر و آشتی به لمس، دما، لرزش و نور و اینکه برای مدتی بسته می شود نام این گل را کل قهر و آشتی گذاشته اند.
دمای مناسب برای گل قهر و آشتی چند درجه می باشد؟
بهترین و مناسب ترین دما برای گل قهر و آشتی 21 تا 30 درجه سانتیگراد است.
نام های دیگر گل قهر و آشتی چیست؟
گل میموزاپودیکا، حساس، فعال، خوابالود، خجالتی و به من دست نزن.
سخن آخر
گل قهر و آشتی یک گل زیبا، ظریف و بسیار حساس است. به دلیل حساسیت بالای پرز های این گل به دما، لمس کوچک، نور، تکان و لرزش ها و جمع و بسته شدن و بعد از مدت کوتاهی باز شدن به آن گل قهر و آشتی می گویند. در این مطلب درمورد این گل حساس و زیبا ،اصول نگهداری و مراقبت و روش های تکثیر آن توضیح دادیم. امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد و همچنین کمک کننده برای افزایش اطلاعات شما درمورد گل و گیاه باشد.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید