گل مرجان مینیاتوری، گلی مقاوم و سرسخت
سلام به همراهان آکادمی و طرفداران گل و گیاه؛ با معرفی گل مرجان مینیاتوری از سری معرفی گل ها که نشانه ای از ذوق خالق است از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی همراه شما عزیزان هستیم.
اگر شما هم برای زیبایی منزل و محیط اطراف خود گیاهی زیبا اما مقاوم با نگهداری آسان هستید گل مرجان مینیاتوری از بهترین گزینه ها برای انتخاب است.
گل مرجان (نام علمی: Euphorbia milii) با نام دیگر فرفیون زینتی از گیاهان گوشتی دارای انواع گونه های متفاوت است که هرکدام طول عمر خاص خود را دارند.
گل مرجان مینیاتوری اصالتاً مربوط به ماداگاسکار می باشد. ارتفاع آن در صورت رشد مناسب و نرمال به 90 سانتی متر هم می رسید. ساقه ی این گل دارای خار می باشد که در صورت عدم مراقبت باعث ایجاد آسیب برای پوست خواهد شد.
شاخه های آن دارای برگ های بیضی شکل و کوچک و یا بزرگ با رنگ سبز روشن می باشد. گل های آن دارای دو براکته ی قلوه ای شکل در قسمت زیر گل است.
گل مرجان یا همان فرفیون از گل های همیشه سبز است که در تمام طول سال گلدهی دارد. گل های مرجان مینیاتوری کوچک و جذاب با رنگبندی قرمز، صورتی، سفید، بنفش و زرد هستند.
شیره ی آن با رنگ سفید و سمی می باشد. این گیاه به کاکتوس ها شباهت زیادی دارد و در برابر کم آبی از مقاومت بالایی برخوردار است.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleنیازها و اصول مراقبت از گل مرجان مینیاتوری یا فرفیون
درست است که گل مرجان نگهداری آسانی دارد، اما مانند هر گیاه زنده ی دیگر، نیازهای خاص خود را دارد که برای حفظ سلامتی، زیبایی و گلدهی آن باید رعایت شود. در این قسمت به طور کامل نیازها و اصول نگهداری از آن را بررسی خواهیم کرد.
خاک مناسب
گل مرجان مینیاتوری با نوع خاک مشکل ندارد؛ اما باید از خاک زهکشی شده استفاده شود. اما ترکیب خاک مناسب برای آن همان خاک مناسب برای گیاه کاکتوس یعنی ماسه، خاک برگ و خاک باغچه میباشد.
تغذیه و کود دهی برای گل مرجان
به طور کلی در مورد کود دهی به گل مرجان می توان گفت که بهتر است از فصل بهار تا پایان فصل تابستان در هر ماه یک مرتبه با کود کریستالون گیاه را تقویت کرد تا شاهد رشد بهتر آن باشیم.
آبیاری مناسب برای گل مرجان مینیاتوری
همانطور که قبلاً هم گفته شد این گل شبیه به کاکتوس است و به آبیاری زیادی ندارد.
اما برای آب دادن به آن باید اجازه دهید تا بین دو آبیاری خاک خشک شود. این فاصله نباید بیش از ده روز طول بکشد.
رطوبت مناسب
گل مرجان مینیاتوری در مقابل رطوبت کم از مقاومت خوبی برخوردار است اما در رطوبت بیشتری قرار بگیرد رشد بسیار بهتری خواهد داشت. جهت ایجاد رطوبت، میتوانید از گلدان با سنگریزه بدون تماس کف با آب استفاده کنید.
توجه داشته باشید که برای تأمین رطوبت از روش اسپری استفاده نکنید؛ زیرا باعث ایجاد مشکلات و بیماری هایی مانند مشکلات قارچی می شود.
نور مناسب و کافی
گل مرجان به نور زیاد و مستقیم علاقه مند است. درواقع با کاهش دما و خنک تر شدن هوا نیاز این گل به نور بيشتر خواهد شد و می توانید برای تأمین نور مورد نیاز آن در مقابل نور مستقیم قرار دهید اما در فصل گرم تابستان بهتر است در زمان ظهر و بعد از ظهر آن را در سایه قرار دهید.
بهترین فضا برای نگهداری گلدان آن پنجره ی جنوبی است.
توجه داشته باشید که عدم دریافت نور کافی باعث رنگ پریدگی گل ها و ریزش برگ ها خواهد شد.
دمای مناسب
بهترین و مناسب ترین دما برای رشد ایده آل گل مرجان مینیاتوری دمایی در حدود 16 تا 25 درجه است.
با افزایش دما میزان گلدهی کاهش می یابد. توجه داشته باشید در فصل خواب و استراحت گیاه باید دما پایین باشد.
هرس و نحوه تکثیر و افزایش گل مرجان
درصورت تأمین نیازها و شرایط رشدی مناسب می توان در تمام طول سال شاهد گلدهی آن بود.
برای هرس گل مرجان مینیاتوری باید برگ های زرد و خشک شده را جدا کنید.
درصورت رشد زیاد ساقه ها باید آن ها را قطع کنید و قلمه بزنید.
برای تکثیر گل مرجان می توانید از روش قلمه زنی استفاده کنید. برای این کار با یک چاقوی تیز از قسمت انتهای ساقه، قلمه هایی با اندازه 8 الی 10 سانتی متر قطع کنید.
بعد از یک روز استراحت آن را در گلدان حاوی کمپوست های مخصوص به گیاهان از نوع گوشتی بکارید.
در این مدت خاک باید مرطوب نگه داشته شود. بهترین دما در این زمان حدود 21 درجه میباشد.
سؤالات متداول کاربران
بهترین دما برای رشد گل مرجان چند درجه سانتیگراد است؟
مناسب ترین دما برای رشد ایده آل این گل دمایی در حدود 16 تا 25 درجه است. با بالا رفتن دما گلدهی کاهش می یابد.
سخن آخر
گل مرجان مینیاتوری با نام دیگر فرفیون از گل های همیشه سبز و دائمی و مقاوم است. این گل شرایط آسانی دارد که درصورت رعایت آنها در تمام طول سال امکان گلدهی آن وجود دارد و یک گل سالم، باطراوت و زیبا خواهید داشت.
در مطلب بالا به طور کامل این گل و نیازها و اصول مراقبت از آن را بررسی کرده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما قرار بگیرد. دیدگاه خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید