گیاه یشم یا کراسولا نقرهای را بیشتر بشناسیم
تا چه حد به نگهداری گل های آپارتمانی در منزل یا محل کار خود علاقه دارید؟
قطعاً به تأثيرات گل و گیاه برای آرامش روح و روان دارد آشنا هستید
اگر علاقه دارید که از گل ها و گیاهان برای تزئین و آرامش دادن در اطراف خود استفاده کنید گیاه یشم به علت دوام در محل گرم و خشک انتخاب بسیار مناسب و خوبی خواهد بود. همچنين گیاه یشم در فنگ شویی هم جایگاه ویژه ای دارد.
گیاه یشم یا گل یشم یکی از انواع گل و گیاه زینتی و آپارتمانی و زیبای برگی می باشد که در فضای منزل و آپارتمانی رشد خوبی دارند. این گیاه زیبا دارای گونه های بسیار زیاد و متنوع است که مهمترین آنها خرفه ای، قاشقی، نقرهای، یشم، کاپیتلا یا آتشین، بورگاندی یا پلاتی فیلا و درختی می باشد.
گیاه یشم یا کراسولا نقرهای همیشه سبز به صورت درختچههای مینیاتوری با برگ هایی که به رنگ سبز یشمی می باشد و همیشه گوشتی و به صورت آبدار است. خاستگاه این گیاه زیبا مناطق جنوب آفریقا است و بسیار پرطرفدار می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleشرایط نگهداری گیاه یشم
نگهداری این گیاه بسیار آسان است. گیاه یشم برای فضاهای داخل منزل بسیار زیبا و مناسب است و چنانچه روش های نگهداری از آنها را رعايت کنید یک گیاه زیبا، سرحال با رشد راحت می باشد.
آبیاری
فاکتور بسیار مهمی که درمورد رشد و نگهداری آن وجود دارد، دانایی در مورد میزان درست آبیاری مناسب با گل یا گیاه شماست. گیاه یشم به آبیاری زیادی نیاز ندارد و دربرابر کم آبی مقاومت دارد و بهترین زمانی که برای آبیاری وجود دارد، زمانی است که بین دو نوبت آبیاری 3 تا 4 سانتیمتری روی خاک گلدان خشک شده باشد.
نکته ای که وجود دارد اینکه زمانی که گیاه یشم را آبیاری می کنید از کف گلدان و زهکشی آن مطمئن شوید، چون آبی که در زیر گلدان وجود دارد پوسیدگی در قسمت ریشه و ساقه اتفاق می افتد. به دلیل حساسیت آن به آب شور و نمک موجود در آب، از آب های جوشیده و خنک و یا آب مقطر جهت آبیاری استفاده کنید.
خاک مناسب برای یشم
خاک مناسب و غنی برای رشد گل یشم بسیار اهمیت دارد. برای سرحال بودن و رشد مناسب به خاک حاصلخیز، غنی، سبک و زهکشی شده نیازمند است. بنابراین برای کاشتن و رشد کافی این گیاه در گلدان خاکی با ترکیب خاک رس، خاک لومی، ماسه، خاک برگ مناسب می باشد و همچنین می توانید ترکیبی از کوکوپیت، ماسه و پرلیت هم داشته باشید.
کود مناسب
برای اینکه گیاه یشم رشد بهتری داشته باشد می توانید در فصل بهار و تابستان کوددهی داشته باشید و برای این کار از کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت و یا کودهایی که مخصوص گیاهان آپارتمانی هستند طبق مشورت با کارشناس در هر دو هفته یک مرتبه استفاده کنید.
نور کافی و مناسب گل یشم
از دیگر ارکان اساسی و مهم رشد گل و گیاه خصوصاً گیاهان آپارتمانی است. گل یشم بهترین رشد را در نور کافی اما غیر مستقیم دارد. می توانید این گیاه را در هر جایی نگهداری کنید چون به نور کمی مثل 2 تا 4 ساعت در روز نیاز دارد. اگر گیاه در جایی پرنور است به طور ناگهانی به جای کم نور انتقال ندهید زیرا باعث ریزش می شود. پس به طور تدریجی گیاه را به نور کم عادت دهید.
دمای مناسب گیاه یشم
گل یشم متعلق به مناطق گرمسیری می باشد و برای رشد بهتر دمای بین 21 تا 34 درجه سانتیگراد مناسب ترین و بهترین دما می باشد. گیاه یشم اصلاً سرما را تحمل نمی کند. دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد به این گیاه آسیب جدی وارد می کند.
زمان هرس کردن گیاه یشم
هرس نکردن برای این گیاه هیچ ضرری ندارد. جهت حفظ ظاهر و زیبایی یشم هرس کردن نیاز است و باید شاخ و برگ های آن طبق سلیقه و دلخواه هرس شود. این هرس کردن با چیدن سر شاخه ها انجام می شود و باعث تراکم بیشتر شاخ و برگ می شود. بهترین و مناسب ترین زمان هرس کردن، اواخر فصل زمستان تا اوایل فصل بهار می باشد.
زمان مناسب تغییر گلدان
یشم رشد کندی دارد، بنابراین نیازی به تغییر و عوض کردن گلدان به صورت سالیانه نیست. زمان تغییر گلدان گیاهان جوان و بالغ با هم متفاوت است. برای گیاه یشم جوان در هر دو تا سه سال یک مرتبه و گیاه یشم بالغ در هر پنج سال یک مرتبه تغییر گلدان به اندازه ی بزرگتر را انجام دهید. به این نکته توجه داشته باشید که بعد از اینکه گلدان را تغییر دادید، تا یک هفته گیاه را آبیاری نکنید و تا حدود یک ماه هم به آن کودی ندهید.
نحوه ی کاشت گیاه یشم
کاشت گلیشم راحت است. برای این کار شما به یک گلدان بزرگ و پهن و عريض با عمق کافی و مناسب نیاز دارید. چون رشد گیاه یشم به اطراف پخش می شود. خاک مورد استفاده آن باید ترکیبی زهکشی شده باشد. رطوبت زیاد باعث بیماری های قارچی و پوسیدگی در ریشه می شود. از دوقسمت خاک گلدان و یک قسمت پرلیت استفاده کنید. بلافاصله بعد از کاشت به آن آب داده نشود. برای آبیاری باید تا یک هفته صبر کنید که ریشه مقاومت و بازسازی شود و آبیاری را شروع کنید.
روش های تکثیر و افزایش گیاه یشم
برای تکثیر و زیاد کردن گیاه یشم دو روش وجود دارد که در اينجا بررسی می کنیم :
از طریق برگ و از طریق ساقه
روش تکثیر از طریق برگ
برای تکثیر و افزایش گیاه یشم از طریق برگ باید یک برگ را از گیاه جدا کرده و در بستر کشت مناسب کاشته شود. این بستر کشت مناسب برای کاشت قلمه ترکیبی از شن و پرلایت می باشد. ايجاد و شکل گیری ریشه یک ماه طول می کشد.
روش تکثیر از طریق ساقه
جهت افزایش گیاه یشم از طریق ساقه، باید ساقه ی بدون آفت با طول 4 تا 6 سانتیمتر از گیاه جدا کنید. بعد از اینکه ساقه را برش زدید آن را به مدت یک تا دو روز در یک محیط نیمه آفتابی قرار دهید و قلمه ی ساقه را در یک گلدان با سایز کوچک و در خاک مخصوص قلمه بکارید و سپس گلدان را در یک محیط با نور و دمای مناسب و کافی قرار دهید. تا چند روز آبیاری نکنید و بعد از یک تا سه هفته آرام و کامل آبیاری را انجام دهید.
آفات و بیماری گیاه یشم
گیاه یشم هم مثل دیگر گل و گیاهان دچار آفت و بیماری می شود که برای سرحال بودن آن باید علت را پیدا و آن را درمان کرد. آفتی که برای گیاه یشم بسیار رایج و شایع می باشد، شپشک های آردآلود و سپردار می باشد که برای از بین بردن و درمان آن ها باید از سم های شیمیایی به جز سم مالاتیون استفاده کرد.
نکات نگهداری گیاه یشم
توجه کنید در حین آب دادن به گیاه یشم برگ ها خيس نشود. خيس شدن برگ ها باعث پوسیدگی گیاه یشم می شود.
در فصل زمستان گیاه باید دور از پنجره ها باشد و درمکان گرم تری نگهداری شود.
آبیاری بیش از حد باعث ریزش برگ ها، چروک شدن و ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ ها می شود.
سوالات متداول
کود مناسب گیاه یشم چیست؟
می توانید در فصل بهار و تابستان کوددهی داشته باشید و برای این کار از کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت و یا کودهایی که مخصوص گیاهان آپارتمانی هستند طبق مشورت با کارشناس در هر دو هفته یک مرتبه استفاده کنید.
روشهای تکثیر گیاه یشم چیست؟
از دو روش برگ و ساقه می توان این گیاه را تکثیر کرد.
دمای مناسب برای گیاه یشم چند درجه ی سانتیگراد می باشد؟
برای رشد بهتر گیاه یشم دمای بین 21 تا 34 درجه سانتیگراد مناسب ترین و بهترین دما می باشد. بدلیل عدم تحمل سرما دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد به این گیاه آسیب جدی وارد می کند.
سخن آخر
گیاه یشم یا کراسولا نقرهای یک گیاه همیشه سبز و به صورت درختچههای مینیاتوری با برگ هایی که به رنگ سبز یشمی می باشد و همیشه گوشتی و به صورت آبدار است. خاستگاه این گیاه زیبا مناطق جنوب آفریقا است و بسیار پرطرفدار می باشد. این گیاه بدلیل نگهداری راحت و زیبایی طرفداران زیادی دارد و برای فضاهای داخلی منزل و محل کار مناسب می باشد. دارای تنوع زیادی است و در بحث فنگ شویی هم جایگاه ویژه ای دارد. در این مطلب از وبلاگ به معرفی و شناخت بیشتر گیاه یشم پرداختیم. چنانچه در مورد این گیاه مطالب بیشتری در ذهن داشتید با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید