سیر تا پیاز حسن یوسف و اصول نگهداری آن در خانه
سلام و درود. امیدوارم که حال دلتون بهترین باشه. در این مطلب از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی با معرفی گیاه حسن یوسف در خدمت شما عزیزان هستیم. تا انتها همراه ما باشید. حسن یوسف از خانواده ی نعناییان و یکی از گیاهان بسیار زیبا و اصالتاً مربوط به مناطقی از آسیا و استرالیا می باشد.
از نظر شکل ظاهری حسن یوسف (نام علمی: Solenostemon) یک گیاه علفی دولپهای و دارای یک ریشه عمودی بلند و ضخیم است که این ریشه به وسیله ی ریشههای کوچکتر احاطه شده است. روی برگ ها رگبرگ های شبکه مانند داشته و به جای یک گل، چند گل روی هر ساقه وجود دارد. رنگ زیبای آن ها باعث افزایش جذابیت ظاهری در آنها شده است.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleانواع گیاه حسن یوسف
حسن یوسف انواع بسیار زیادی دارند و اکثر آنها رنگارنگ و زیبا هستند. اکثر آنها ترکیب سایه و آفتاب را دوست دارند. از انواع گیاه حسن یوسف میتوان به مواردی مانند انگشت جوهری، واسابی، هندوانه ای، آتشین، شکوه لوکزامبورگ، طلوع فلوریدا، اژدهای سیاه اشاره کرد.
نیازها و روش های مراقبت از گیاه حسن یوسف
گیاه حسن یوسف مانند گیاهان دیگر دارای نیازهای مربوط به نوع خود میباشد. برای اینکه این گیاه سلامت و زیبایی ظاهر خود را حفظ کند، باید نیازهای آن را شناخت و به آنها عمل کرد.
آبیاری کافی
در صورت کاشت گیاه حسن یوسف در باغچه یا گلدان به آب زیادی نیاز دارد، اما بعد از گذشت مدتی فقط در صورت خشک شدن خاک به آبیاری نیاز دارد. حسن یوسف کاشته شده در گلدان به آب بیشتری نیاز دارد و در فصل گرم بیشتر به آن توجه داشته باشید. البته به این موضوع هم توجه داشته باشید که آب زیاد برای این گیاه باعث پوسیدگی در قسمت ریشه ها خواهد شد.
خاک مناسب
خاک مناسب برای گیاه حسن یوسف خاکی با زهکشی عالی است. اگر گیاه فعلی زهکشی خوبی ندارد، میتوانید با کمی پرلیت به بهبود وضعیت زهکشی آن کمک کنید.
کوددهی
در طول مراقبت از گیاه حسن یوسف در فصول بهار و تابستان هر ماه یک مرتبه به آن کود دهی داشته باشید. بهترین کود برای آن کود مایع متعادل است و برای داشتن برگ های درشت و خوشرنگ از کودهایی با نیتروژن بالا استفاده کنید.
نور کافی
گیاه حسن یوسف باید در جایی قرار بگیرد که سایه است و در مقابل نور مستقیم قرار ندهید. نور مستقیم باعث ایجاد سوزش، تغییر و ایجاد لکه هایی بی رنگ در قسمت برگ ها و محو شدن رنگ زیبای آن خواهد شد. بهترین مکان برای نگهداری از حسن یوسف مکانی است که در صبح نور دریافت کرده و عصر در سایه بماند.
دمای مناسب برای گیاه حسن یوسف
حسن یوسف یک گیاه گرمسیری و علاقه مند به گرما است. بنابراین دمای 21 تا 38 درجه سانتیگراد برای این گیاه مناسب است و طاقت تحمل سرما را ندارد.
رطوبت مورد نیاز و مناسب
گیاه حسن یوسف به محیط مرطوب به طور متوسط نیاز دارد، اگر محیط نگهداری این گیاه رطوبت کافی ندارد با استفاده از روش های افزایش رطوبت رطوبت گیاه را تا بالای 50 درجه افزایش دهید.
آیا گیاه حسن یوسف سمی است؟
حسن یوسف برای انسان ها سمی و خطرناک نیست اما روغن موجود در آن برای حیوانات خانگی خطرناک است و بلع آن برای حیوانات باعث مشکلاتی مانند اسهال، تهوع و افسردگی خواهد شد. بنابراین این گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید. هرس حسن یوسف گیاهی پر شاخ و برگ بوده و برای آراستگی و تقویت آن ساقه های پایین گیاه را با یک چاقو و یا قیچی استریل شده هرس کنید.
نحوه ی تکثیر گیاه حسن یوسف
شما میتوانید حسن یوسف از دو طریق کاشت بذر و قلمه زنی تکثیر کنید که درادامه به بررسی این دو روش خواهیم پرداخت.
1.قلمه زنی
برای تکثیر گیاه حسن یوسف از روش قلمه زنی یک ساقه با طول حدود 13 سانتیمتر را از گیاه مادر و زیر گره برگ جدا کرده و تمام برگ ها را به جز جفت بالایی آن را هم جدا کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید از ریشه ی هورمون زایی هم استفاده کنید که باعث تسریع در ریشه دادن گیاه خواهد شد. بعد ساقه ی بریده شده را در آب قرار دهید. بعد از چند هفته ریشه زنی اتفاق می افتد و می توانید به گلدان یا باغچه منتقل کنید.
2.کاشت بذر
تکثیر حسن یوسف از طریق کاشت بذر کار آسان و نتیجه بخشی است. برای استفاده از روش کاشت بذر یک سینی را با خاک گلدان پر کرده و بذرها را روی خاک بریزید و بعد با لایه ای نازک از خاک بپوشانید. بعد از آن سینی را در مکان نورگیر و روشن قرار داده و خاک را مرطوب نگه دارید. برای حفظ رطوبت آن یک نایلون روی سینی بکشید. بعد از دو هفته ریشه میزند. بعد از ریشه زنی نایلون را برداشته و به جوانه ها اجازه ی رشد داده و بعد از آن میتوانید به گلدان منتقل کنید. گلدهی این گیاه در فصل تابستان میباشد.
تعویض گلدان
گیاه حسن یوسف کاشته شده در گلدان بعد از مدتی به گلدان بزرگتر نیاز دارد زیرا فضای گلدان برای آنها کوچک میشود و با تراکم ریشه ها رشد گیاه متوقف خواهد شد.
برای تعویض گلدان باید گیاه را با دقت کامل از گلدان خارج کرده و خاک را از ریشه های جدا کنید. گلدان جدید باید در حدود 5 سانتیمتر از نظر ارتفاع و قطر بزرگتر باشد.
توجه داشته باشید که بعد از تعویض گلدان آب زیادی به گیاه داده و برای دفعات بعد آبیاری مثل قبل انجام شود.
بهترین زمان تعویض گلدان اوایل فصل بهار و در نمناک بودن خاک است. در صورت استفاده از گلدان سفالی اطراف آن را با پلاستیک پوشانده تا به حفظ رطوبت خاک کمک کنید زیرا سفال رطوبت را از خاک میگیرد.
آفات
آفات احتمالی برای گیاه حسن یوسف شپشک، کنه، مگس سفید، کنه تارعنکبوتی و حلزون ها می باشد. شپشک، مگس سفید و کنه ها به طور مشابه عمل می کنند و با چسبیدن به محل اتصال ساقه به گیاه با مکش شیره ی آن باعث آسیب به گیاه میشوند. کنه های تارعنکبوتی علاوه بر شیره برگ های آن را هم میخورند و باعث تار شدن برگ ها میشوند. حلزون ها شب ها فعالیت خود را شروع کرده و شب ها زیر گیاه پنهان میشوند. تمامی آفتها به جز حلزونها با یک صابون مخصوص قابل درمان هستند و حلزون ها با استفاده از سم های مخصوص از بین خواهند رفت.
سؤالات متداول
بهترین و مناسب ترین دما برای گیاه حسن یوسف چند درجه سانتیگراد است؟
گیاه حسن یوسف گیاهی علاقهمند به گرما است و بهترین دما برای آن دمای 21 تا 38 درجه سانتیگراد است.
آیا حسن یوسف یک گیاه سمی است؟
این گیاه جذاب برای انسان ها سمی و خطرناک نیست ولی روغن آن برای حیوانات سمی بوده و باعث ایجاد مشکلاتی برای آنها خواهد شد.
سخن آخر
یکی دیگر از گیاهان زینتی و جذاب گیاه حسن یوسف است که در انواع مختلف با برگ های زیبا در رنگهای جذاب موجود می باشد. این گیاه گرمسیری نیازهای خاص خود را دارد که برای اینکه یک گیاه زیبا، شاداب و سرحال داشته باشید باید با آگاهی از نیازهای آن اصول نگهداری از آن را رعایت کنید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید