سیر تا پیاز گل آهار + اصول مراقبت و نگهداری
سلام و درود. امیدوارم که حال دلتون بهترین باشه. در این مطلب از وبلاگ آکادمی آموزش گل آرایی علی ولی با معرفی گل زیبای آهار و شرایط مراقبت از آن در خدمت شما عزیزان هستیم. تا انتها همراه ما باشید.
گل آهار (با نام انگلیسی: Zinnia violacea) یک گل زیبا، جذاب و چشم نواز است. این گل عضوی از خانواده ی میناها و اصالتاً مربوط به کشور مکزیک میباشد. آهار یک گل یک ساله ی تابستانی است اما در هر آب و هوایی کاشته میشود.
آهار در عین زیبایی جذب کننده ی پرندگان آوازخوان، زنبورها و پروانه ها هم میباشد. گل آهار دارای رنگبندی صورتی، سفید، زرد، نارنجی، یاسی، قرمز، سبز و بنفش است که فضای باغچه را بی نهایت زیبا و رنگین میکند.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleنیازها و اصول مراقبت از گل آهار
اگر به دنبال گل زیبا ولی با نگهداری آسان هستید گل هار گزینه ای بسیار عالی و مناسب است. نگهداری از این گل بسیار آسان بوده و با حداقل نگهداری به رشد خود ادامه میدهد. اما به صورت کلی هر گل و گیاه زنده ای نیازهای خاص خود را دارد و باید با آگاهی کامل و با توجه به نوع گل از آن مراقبت کرد. در این قسمت به بررسی نیازهای گل آهار خواهیم پرداخت.
خاک مناسب برای گل آهار
همانطور که گفته شد گل آهار زیاد سخت گیر نیست و در هر نوع خاکی به زندگی خود ادامه میدهد؛ اما برای رشد بهتر باید در خاکی با زهکشی مناسب، بارور و غنی از مواد غنی کاشته شود. همیشه PH خاک را خنثی نگه دارید. خاک باکیفیت برای سلامت و شادابی بیشتر خاک غنی از هوموس و الیاف طبیعی میباشد. برای تقویت خاک خود میتوانید مقداری کمپوست یا ورم کستینگ که ترکیبی از کرم خاکی و نوعی کود ارگانیک به خاک اضافه کنید.
آبیاری کافی
گل آهار توان تحمل شرایط خشک را هم دارد اما برای سلامتی و رشد بهتر به آبیاری نیاز دارد. عدم تأمین آب کافی برای آهار باعث کوچک شدن و کاهش تعداد گل ها خواهد شد. بنابراین توجه داشته باشید که در فصل های گرم سال در هفته یک یا دو مرتبه آبیاری داشته باشید. توجه داشته باشید که آبیاری زیاد باعث آسیب و مرگ گل خواهد شد.
قبل از آبیاری این گل در گلدان حتما میزان رطوبت خاک را چک کنید و در صورت رطوبت خاک اجازه دهید که بعد از خشک شدن خاک آبیاری را انجام دهید. اگر فرصت کافی برای آبیاری ندارید، میتوانید برای افزایش رطوبت و کاهش نیاز به آبیاری از مقداری کمپوست استفاده کنید.
کود دهی
گل آهار در طول فصل رشد خوبی دارد و بهتر است که با افزودن کود غنی از فسفر بیشتر آن را تقویت کنید. برای شروع مقداری کود گرانوله انتشار آرام به آن اضافه کنید. بعد 2 تا 3 مرتبه ی دیگر در فصل تابستان این کار را انجام دهید. همچنین میتوانید از کود محلول در آب یا کمپوست چای طبیعی هم استفاده کنید. نکته ی مهم اینکه حتما از کودهای متعادل استفاده کنید.
نور کافی و مورد نیاز برای گل آهار
رشد و گلدهی گل آهار در هوای گرم و آفتابی بهتر انجام میشود. پس حتماً این گل در فضایی با نور کامل خورشید کاشته شود. در صورت تأمین نور 6 تا 8 ساعت به صورت روزانه گلدهی بیشتری خواهد داشت. همچنین نور کافی از بروز بیماری هایی مانند سفیدک و… پیشگیری خواهد کرد.
در صورت نداشتن مکان پر نور روزانه 4 ساعت نور خورشید و تحمل سایه برای این گیاه عالی خواهد بود. توجه داشته باشید که نور از این کمتر نشود؛ زیرا باعث کاهش و یا عدم شکوفه و گلدهی خواهد شد.
زمان گلدهی گیاه آهار
گل های درشت و زیبایی دارد که از اواسط فصل تابستان شروع شده و تا اولین سرمای فصل پاییز روی درخت باقی میماند.
نحوه ی تکثیر گل آهار
گل آهار از طریق کاشت بذر و یا قلمه زنی قابل تکثیر است. در روش قلمه زنی یک ساقه ی بدون گل را در اندازه ی 7 تا 10 سانتی متر از گیاه برش داده و برگ های پایین را جدا کنید. ساقه را از محل برش به هورمون ریشه زنی آغشته کرده و در خاکی سبک بکارید. گلدان را در در مکان مرطوب نگهداری کنید.
در روش کاشت بذر بعد از پایان فصل زمستان و شروع گرم شدن هوا دانه ها را روی خاک بریزید. بذر و دانه های گل آهار را میتوانید از گل فروشی ها هم تهیه کنید. برای حفظ گل آهار از سرما در فصل زمستان آن را از باغچه خارج کرده و به فضای بسته و داخل منزل انتقال دهید.
آموزش هرس کردن گل آهار
هر نوع از گل آهار از هرس شدن لذت میبرد. هرس کردن به صورت مداوم و منظم باعث داشتن گیاهی پرپشت، باتراکم بالا، حجیم و افزایش تعداد گل ها میشود. بدليل اینکه تولید دانه باعث کاهش انرژی گل ها میشود، بنابراین هرس گل های آهار برای کاشت در گلدان و هم استفاده به صورت شاخه ای باعث افزایش رشد، تقویت و زیبایی بیشتر گل ها خواهد شد.
آفات و بیماریهای احتمالی گل آهار
به دلیل اینکه گل آهار از گل هایی است که سازگار با هوای گرم و مرطوب است بیماری هایی مانند سفیدک، لکه های باکتریایی و.. باعث ایجاد آسیب جدی میشود. لکه باکتریایی باعث ایجاد لکه های آبی رنگ بعد قهوه ای و سیاه در سطح برگ میشود که از جمع شدن آب در سطح برگ بوجود میآید که خوشبختانه گل ها را درگیر نمیکند. در صورت بروز نشانه های بیماری برگ ها را بوسیله ی یک محلول مخصوص قارچ کش که شامل روغن چریش، پتاسیم، بی کربنات، مس و یا آهک میباشد باید نسبت به درمان آن اقدام کنید.
همچنین در صورت مشاهده ی آفت تار عنکبوتی هم نسبت به درمان و حذف آن اقدام کنید. برای پیشگیری از هر نوع مشکلی برای گل آهار شرایطی مانند فضای کافی برای جریان هوای مناسب و آبیاری کافی را فراهم کنید.
آیا گل آهار سمی است؟
خیر. گل آهار هیچ خطری برای هیچکس حتی کودکان و حیوانات خانگی ندارد و سمی نیست.
سؤالات متداول کاربران
دلیل زرد شدن برگ های گل آهار چیست؟
برگ های گل آهار به دلایلی همچون عدم دریافت نور کافی و یا نور خیلی زیاد، آبیاری کم و یا بسیار زیاد، کوددهی نامناسب باعث تغییر رنگ و زرد شدن برگ ها خواهد شد.
سخن آخر
گل آهار از گل های زیبا و جذابی است که در گلدان، زیباسازی باغچه و به صورت شاخه بریده مورد استفاده قرار میگیرد. این گل زیبا در رنگبندی متنوع زرد، سفید، یاسی، قرمز، بنفش، نارنجی، صورتی و… موجود است. در متن بالا به طور کامل گل آهار را معرفی و اصول مراقبت و تکثير آن را مورد بررسی قرار داده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.
جهت مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر درخصوص آموزش گل آرایی به صورت حضوری و آنلاین با ما در ارتباط باشید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید