گیاه آگلونما، عضوی از گیاهان زینتی و آپارتمانی
گیاه آگلونما از گیاهان زینتی و آپارتمانی مفید و بادوام و با رنگبندی متنوع است و بدلیل مراقبت راحت پرطرفدار می باشد. طبق تحقیقات انجام شده هوای پاک ناسا، از خواص مهم این گیاه جذب آلودگی و مواد شیمیایی موجود در هوا و تصفیه هوای محیط می باشد. در این مطلب از وبلاگ علی ولی با گیاه آگلونما بیشتر آشنا خواهیم شد.
گیاه آگلونما (نام علمی: Aglonema) با نام دیگر گیاه همیشه سبز چینی عضوی از اعضای خانواده شیپوری ها اصالتاً مربوط به جنگل های گرمسیری و مرداب های مناطق آسیایی است.
این گیاه بسیار متنوع است و بالغ بر بیشتر از 40 نوع دارد. شکل ظاهری این گیاه ساقه های کوتاه با برگ هایی شبیه به نیزه و خم شده به طرف پایین است. هر برگ طولی به اندازه ی 10 الی 30 سانتی متر دارد. در شرایط رشدی خوب و نرمال گل هایی ریز و سفید دارد که بهتر است برای ادامه ی رشد گیاه جدا شوند.
گیاه آگلونما در مقابل هوای گرم و خشک دوام خوبی دارد و برای نگهداری در محل زندگی و کار بسیار مناسب است. همچنین بدلیل تولید اکسیژن گزینه ی مناسبی برای اتاق خواب می باشد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleانواع گیاه آگلونما
همانطور که گفته شد گیاه آگلونما انواع زیادی دارد که در تفاوت آنها در سایر برگ ها می باشد. در بعضی برگ ها کوچک و در بعضی دیگر بزرگ و پهن تر می باشد. بیشتر از 40 نوع از آن وجود دارد که در این قسمت به چند مورد از مشهورترین انواع آن اشاره کرده ایم.
سفید برفی
آگلونما سفید یکی از محبوب ترین انواع این گیاه است که روی برگ های آن لکه های سفید رنگ دارد. رنگی بودن و لکه دار بودن برگ ها روی نحوه ی مراقبت از آن مؤثر است. این نوع از گیاه اگلونما برای شادابی و سلامت و زیبایی خود، نیازمند نور زیادی می باشد.
گیاه آگلونما بلک
نوع بلک این گیاه از بادوام ترین و پر طرفدار ترین این گیاه می باشد که بخاطر تیرگی برگ هایش نور کمتری می خواهد.
گیاه آگلونما نقره ای
گونه نقره ای از این گیاه با نام دیگر سیلور کوئین از معروف ترین نوع آن می باشد که نگهداری آنچنانی نیاز نداشته و گزینه ی خوبی برای افراد بی تجربه است.
کاتلاس
گیاه آگلونما کاتلاس با نام دیگر قمه ای برگ های کشیده و باریک و شبیه به خنجر دارد.
بی جی فریمن
این گونه از گیاه آگلونما هم مثل دیگر گونه های این گیاه نیازمند مراقبت کمی است. تعادل در آبیاری و نور متوسط و کافی برای آن مناسب می باشد. برگ های آن به رنگ سبز روشن با کناره هایی تیره است.
پیکتوم
ظاهر سه رنگ برگ های گیاه آگلونما پیکتوم بسیار جذاب، خاص و جالب است. بسیار کمیاب بوده و به نور و روشنایی علاقه مند است.
روش های مراقبت از گیاه آگلونما
درست است که نگهداری آسانی دارد اما همانند دیگر موجودات و گیاهان زنده نیازهایی برای رشد مناسب و نرمال و حفظ سلامتی و زیبایی خود دارد که باید آنها را رعایت کرد تا گیاه دچار آسیب و یا مشکلی نشود.
خاک مناسب
خاک از مهم ترين نیازها برای گل و گیاهان است. گیاه اگلونما به خاک سبک با زهکشی بالا نیاز دارد. بهترین ترکیب خاک برای آن خاک برگ، ماسه، خاک باغچه و پیت ماس می باشد.
نحوه ی آبیاری
آبیاری همه ی انواع متنوع این گیاه شبیه به هم می باشد و باید زمانی انجام شود که خاک خشک باشد. آبیاری زیاد باعث آسیب به گیاه شده و ریشه ی آن را دچار پوسیدگی می کند.
میزان رطوبت کافی
این گیاه به دلیل گرم و خشک بودن محل تولدش نیازمند رطوبت بالا است. از طریق روش هایی مانند جزیره و اسپری آب رطوبت کافی را تأمین کنید. در فصل تابستان حداقل روزانه یک مرتبه روی برگ های آن آب اسپری کنید. به دلیل علاقه ی زیاد آن به رطوبت می توانید آن را در کنار حمام نگه دارید. در محیط های گرم و خشک از روش جزیره استفاده کنید.
نور مناسب برای آگلونما
این گیاه به نور کم نیاز دارد و تقریباً بدون نور هم به زندگی خود ادامه می دهد. نور مستقیم باعث ایجاد مشکل و آسیب به برگ های آن می شود. البته انواع رنگی آن نور بیشتری نیاز دارد.
دمای مناسب برای گیاه آگلونما
بهترین و مناسب ترین دما برای این گیاه 18 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد. این گیاه به هوای سرد حساسیت دارد و سرمای هوا و همچنین نزدیک شدن به وسایل گرمایشی و سرمایشی باعث مرگ آن می شود. میزان کود دادن آگلونما نیاز زياد ضروری به کود ندارد اما بهتر است که در فصل های بهار و تابستان که فصل رشد است از کودهای مخصوص برای گیاهان زینتی و آپارتمانی استفاده کرد.
زمان تعویض گلدان
معمولاً در هر یک یا دو سال یک مرتبه به تعویض گلدان نیاز دارد. اما اگر از این مدت زمان زودتر هم بیرون زدگی ریشه و یا بیحالی اتفاق افتاد باید گلدان را تغییر دهید.
سمی بودن گیاه آگلونما
این گیاه همانطور که گفتیم بسیار برای محیط و رفع آلودگی و پاکسازی هوا مفید است اما توجه داشته باشید که شیره ی آن که هنگام برش از ساقه و ریشه بیرون می آید کمی سمی بوده و بهتر است که در دست زدن به آن کمی احتیاط داشته باشید.
نحوه ی افزایش و تکثیر گیاه آگلونما
تکثیر آن در فصل تابستان و از طریق روش هایی مانند کاشت بذر، ریشه زنی در آب و یا خاک و تقسیم ریشه انجام می شود.
سوالات متداول کاربران
اگیاه آگلونما چند نوع دارد؟
آگلونما بیشتر از 40 نوع دارد اما از جمله معروف ترین آنها می توان به مواردی مثل سفید برفی، بلک، نقرهای، کاتلاس، بی جی تریمن، پیکتوم و….. اشاره کرد که در این مقاله روش نگهداری هر کدام را توضیح دادیم.
ایا آگلونما ها سمی هستند؟
در صورت قطع شدن ریشه و ساقه و بیرون زدن شیره از این گیاه کمی سمی می باشد و بهتر است با احتیاط به آن دست بزنید.
بهترین و مناسب ترین دما برای رشد گیاه آگلونما چند درجه سانتیگراد است؟
دمایی در حدود 18 تا 25 درجه سانتیگراد بهترین دما برای این گیاه می باشد.
سخن آخر
گیاه آگلونما یکی دیگر از گیاهان بادوام و سازگار زینتی و آپارتمانی با نگهداری آسانی است. از نظر رنگبندی و گونه دارای تنوع زیادی می باشد. این گیاه علاوه بر زیبایی برای رفع آلودگی و پاک کنندگی هوا بسیار مفید است. در مطلب بالا به طور کامل با این گیاه آشنا شده ایم. سپاس از همراهی شما که صفحات ما را برای مطالعه انتخاب نموده اید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید