گل انگشتانه؛ گلی زیبا و خاص با خواص درمانی
گل انگشتانه با نام دیگر فاکسگلاو (Digitalis purpurea) یکی از زیباترین و خاص ترین گل های موجود در طبیعت و عضوی از خانواده ی بارهنگیان است. انگشتانه اصالتاً مربوط به مناطق غرب و جنوب اروپا میباشد. این گل دارای گل های کوچک با رنگبندی سفید، زرد، قرمز، صورتی و بنفش و گاها به صورت دو رنگ است و علاوه بر زیبایی فوقالعاده دارای خواص زیادی است.
از نظر ظاهری دارای برگ های شیاردار، مرتب، پرزهای زهاری و طوقه ای و با گذشت زمان به شکل خوشه ای با طیف رنگی خاکستری تا سفید میباشد. گل های انگشتانه از انتهای ساقه رشد کرده و به شکل خوشه ای درمیآیند. گل ها دارای گلبرگ های زنگوله ای شکل و آویزان هستند. گلدهی گل انگشتانه در بهار سال دوم زندگی او میباشد. این گل بدلیل جذابیت ظاهری برای زیبا سازی فضای بیرون گزینه ی بسیار مناسبی است.
آنچه در این مطلب میخوانید:
Toggleنیازها و اصول مراقبت از گل انگشتانه
برای حفظ طراوت، سلامتی و زیبایی گل انگشتانه مانند گل های طبیعی دیگر باید به نیازهای آن توجه کافی داشته باشید و تمام اصول مراقبت از آنها را رعایت کنید. در این قسمت به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
خاک مناسب
برای مراقبت و رشد بهتر گل انگشتانه باید به محل زندگی و خاک آن توجه کنید؛ بهترین خاک برای این گل خاک زهکشی شده و ارگانیک با pH کمی اسیدی است. انگشتانه به نیتروژن موجود در خاک علاقه دارد. بهترین کار این است که هر سال یک لایه ی نازک به خاک کمپوست اضافه کنید. اضافه کردن ازت و فسفر باعث افزایش رشد برگ ها میشود.
آبیاری مناسب
برای گل انگشتانه این گل به آبیاری منظم و رطوبت نیاز زیادی دارد. بنابراین نباید اجازه داد که گیاه خشک شود و تا قبل از آن باید آبیاری را انجام دهید. خاک این گل نباید زیاد خشک و یا زیاد مرطوب شود. در فصل تابستان در هفته یک یا دو مرتبه آن را آبیاری کنید.
دمای مناسب
دمای محیط روی رشد گل ها تأثیر زیادی دارد و باید باتوجه به نوع گل دمای مناسب آن را فراهم کنید. بهترین و مناسب ترین دما برای رشد گل انگشتانه 5 تا 15 درجه است.
نور کافی
گل انگشتانه از آن دسته گياهانی است که به نور غیر مستقیم علاقه مند است. این گیاه برای رشد مناسب به مکان پر نور و کمی سایه نیاز دارد.
هرس گل انگشتانه
برای هرس کردن این گل باید بعد از فصل گلدهی اقدام کنید. برای هرس کردن باید شاخه های مسن و پژمرده را از ان جدا کرد.
نحوه ی تکثیر گل انگشتانه
تکثیر این گل به راحتی قابل انجام است و از طریق کاشت بذر انجام میشود. بهترین زمان برای کاشت بذر بعد از تابستان و اول پاییز است که هوا معتدل میباشد. جهت کاشت ردیف هایی را به شکل خطوط افقی و عمودی درست کرده و حفره هایی را ایجاد کنید؛ بذر ها را در قسمت های تعیین شده و در فاصله ی 10 سانتی متری از هم قرار دهید و روی آن ها را بپوشانید. خاک را کاملاً مرطوب کنید و در هفته ی اول مراقب نور و رطوبت آن باشید.
بعد از گذشت 2 تا 3 ماه بذرها جوانه خواهند زد و بالغ شدن گیاه حدود دو سال طول میکشد. رشد و تغییرات اول در قسمت ریشه، ساقه و برگ و بعد در گل ها اتفاق میافتد، سپس در سال دوم ارتفاع آن به 3 تا 6 ماه میرسد. در سال دوم گلدهی امکان جدا کردن بذر و کاشت آن ها وجود دارد.
خواص دارویی گل انگشتانه
این گل علاوه بر زیبایی دارای خواص درمانی هم بوده و در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. در این قسمت به خواص این گل اشاره خواهیم داشت. پیشگیری و کمک به درمان مشکلاتی چون:
- ناراحتی های قلبی
- پاکسازی رگ ها برای خون و اکسیژن رسانی به کل بدن
- ذات الریه
- بهبود عملکرد مغز
- تقویت سیستم عصبی
- کنترل بیماری های عصبی و صرع
- مشکلات کلیه
- تنظیم فشار خون و دیابت
- کنترل و کاهش خونریزی های عادت ماهیانه
- درمان یبوست و مشکلات مجاری ادراری و…
از خواص درمانی انگشتانه است.
مشکلات و آفات احتمالی برای گل انگشتانه
از جمله مشکلات احتمالی برای این گل وجود قارچ است که در صورت رطوبت به برگ ایجاد میشود. یکی از این قارچ ها آنتراکنوز بوده که باعث لکه های قهوه ای میشود که در این صورت حتما درمان برگ ها را با قارچ کش شروع کنید. از دیگر بیماری های احتمالی برای این گیاه حشرات و آفات است که باید برای درمان از مواد آلی دفع حشرات و یا قارچ کش مناسب استفاده کنيد.
آیا گل انگشتانه سمی است؟
بله. این گیاه با وجود دارویی بودن تا حدودی سمی هم میباشد. برای استفاده های درمانی باید توجه داشت که از قسمت های اشتباه و سمی آن استفاده نکرد! در غیر این صورت عوارضی مانند تهوع، استفراغ، مشکلات دستگاه گوارش و… خواهد داشت.
سؤالات متداول کاربران پیرامون گیاه فاکسگلاو
دمای مناسب برای گل انگشتانه چند درجه است؟
دمای محیط برای رشد گل بسیار مهم و تاثیرگذار است. بهترین و مناسب ترین دما برای این گل 5 تا 15 درجه است.
خواص دارویی و درمانی گل انگشتانه چیست؟
انگشتانه دارای خواص دارویی بسیاری از جمله تنظیم فشار خون، درمان یبوست، درمان مشکلات مربوط به مجاری ادراری، بهبود عملکرد مغز، پاکسازی عروق و خون رسانی بهتر، کاهش درد و خونریزی ناشی از عادت ماهیانه، ذات الریه، بهبود سیستم عصبی و… است.
سخن آخر
گل انگشتانه یک گل بسیار زیبا با خواص دارویی است. این گل دارای برگ های پرز دار و گل های زنگوله ای شکل و به شکل خوشه ای است. در حدود دوسال بعد گلدهی خواهد داشت و در رنگبندی صورتی، بنفش، زرد، قرمز و سفید موجود می باشد. این گل برای زیباسازی فضای بیرونی گزینه ی بسیار جذاب و مناسبی است. در مطلب بالا از وبلاگ سایت علی ولی به طور کامل به معرفی و بررسی اصول مراقبت از گل انگشتانه پرداخته شده است. جهت مشاوره و دریافت اطلاعات بیشتر جهت آموزش های گل آرایی به صورت حضوری و آنلاین با ما در ارتباط باشید.
درباره تیم محتوا و پشتیبانی
ما در تیم تولید محتوای سایت آکادمی علی ولی در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه گل آرایی و راههای کسب درآمد از آن را برای شما فراهم کنیم.
نوشته های بیشتر از تیم محتوا و پشتیبانی
دیدگاهتان را بنویسید